Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömmålet: ”Det är inte mitt snyggaste”

Skulason lossar kanonen och gör 1-0 till Norrköping.
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jacob Ortmark kvitterade för Sirius.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

NORRKÖPING/STOCKHOLM. Ari Skulason är tillbaka i allsvenskan. 

Och debuten kunde inte börjat bättre. 

Efter en 25 minuters spel skickade han in 1-0 för sitt IFK Norrköping med ett drömmål när Norrköping spelade 1-1 med Sirius. 

– Jag har gjort många goa mål, det är inte det snyggaste, säger Skulason i Discovery plus

Den isländske veteranden Ari Skulason, 33, har värvades från belgiska Oostende på transferfönstrets sista dag. 

Nu har han fått en drömstart på sin sejour i IFK Norrköping. 

Den Isländske landslagsmannen tog emot bollen i snön på Östgötaporten och fick på en drömträff från trettio meter och skickade bollen rätt upp i krysset - otagbart för David Mitov Nilsson i Siriusmålet. 


– Jag var ju helt fri så jag tänke att det är bara att köra på. Bollen flyger som fan när det är snö på den, säger Skulsaon i Discoverys sändning.

Han menar att det finns mer att ta av. 

– Jag har gjort många goa mål, det är inte det snyggaste.

Oavgjort i Norrköping 

Sirius skulle dock kvittera. Återigen var det ett distanskott som hittade nätet. Jacob Ortmarks skott styrde via en försvarare och ställde Oscar Jansson i Norrköpingsmålet till 1-1 vad som också blev slutresultatet. 

– Vi är lite missnöjda med att vi inte får ut mer av vår hemmapremiär. Det bjuds inte på hundraprocentinga förutsättningar som vi vet. Vi får kämpa för att hitta logiken, framför allt i första halvlek. Jag tycker Sirius hanterar det svåra underlaget aningen bättre än vi, säger Norrköpings tränare Rikard Norling. 

Vad menar du med att Sirius hanterar det bättre?

– De lyckades trä igenom några gånger i svåra situationer mer än vad vi gjorde. Men det var inte många gånger som det var bländande teknikfotboll. Bollen var som en tvål.