Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnorna saknades på Djurgårdens träning

Astrit AjdarevicFoto: BILDBYRÅN
Per Kristian BråtveitFoto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

På torsdagen gjorde Curtis Edwards sin första träning med Djurgården.

Då saknades både Per Kristian Bråtveit och Astrit Ajdarevic.

– Det var en säkerhetsåtgärd, säger Kim Bergstrand.

Tabelltrean Djurgården tränade på torsdagen ute på Kaknäs inför måndagens allsvenska bortamöte mot Elfsborg. Nyförvärvet Curtis Edwards presenterades av Djurgården i går kväll och genomförde sin första träning i förmiddags.

Bergstrand hyllar nyförvärvet

Kim Bergstrand gillar redan vad han ser.

– Han är väldigt välskolad i den typen av fotboll som Djurgården vill spela. Han är mångsidig och spelbegåvad vilket gör det lätt att jobba med sådana här spelare. Både när det gäller anfalls- och försvarsspel så är Curtis jävligt klok. Han ska tillföra det han är bra på, det är en bollsäker spelare som är duktig på att hitta vägar och ytor. Han är en väldigt bra försvarsspelare och kan täcka ytor. Vi hoppas att han ska komma in i det snabbt och bidra, säger Bergstrand.

Hur vill ni använda honom?

– Det är alltid positivt när spelare kan agera på flera positioner. Det är självklart en faktor som vi haft med i våra beräkningar att han kan spela på många positioner. Han kan spela i en fickroll och ytter som forward. Vi känns väl rustade på mittfältet.

Ajdarevic och Bråtveit tränade inte

Astrit Ajdarevic tränade inte med resten av laget utan höll till i gymmet. Enligt Kim Bergstrand rör det sig om krampkänning.

– Astrit fick kramp i går. Det var en säkerhetsåtgärd i dag för honom så att han kan jobba bort krampkänningen så att han kan träna på lördag och söndag.

Då är han fortfarande aktuell mot Elfsborg?

– Oh, ja. Absolut. Astrit har gått stadigt fram nu och lättat upp lite. Han gjorde sin bästa match senast mot BK Häcken om man ser till helheten. Det går åt rätt håll.

Bråtveit är sjuk?

– Ja, ”PK” är tyvärr magsjuk.

Har ni en prognos?

– Nej, han skulle till sjukan i dag om jag förstått det rätt. Det är inget bra att vara magsjuk när det är varmt ute.