Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnmålvakten tränar tillsammans med AIK

Foto: JMP/REX SHUTTERSTOCK / JMP/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Adam Bogdan, tidigare målvakt i Liverpool, tränar med AIK den här veckan. 

– Det ger oss en god möjlighet att inventera spelarnas egenskaper och personligheter i vår vardag, säger sportchefen Björn Wesström till AIK:s hemsida

AIK scoutar nya målvakter och passar på att bjuda in dem under det rådande landslagsuppehållet. Målvakterna som är inbjudna att träna den kommande veckan är den 18-åriga irländaren Kevin McCarrick och den 32-åriga ungraren Adam Bogdan. 

– Med den stora landslagsrepresentation som AIK Fotboll haft 2019 så har landslagsveckorna öppnat upp för att spelare utanför A-truppen tränar mer på Karlberg än vanligt. Gällande målvakterna som gästar oss denna vecka så har vi valt att ta hit dem vid samma tillfälle, för att det passar den verksamhet som är planerad. Samtidigt ger det oss en god möjlighet att inventera spelarnas egenskaper och personligheter i vår vardag, säger Björn Wesström till AIK:s hemsida

Förre Liverpoolmålvakten Adam Bogdan provtränar med AIK

Adam Bogdan är ett välbekant namn för de som följer Premier League. Han var i många år förstamålvakt i Bolton och gick säsongen 2015/16 till Liverpool. Där agerande han främst som andramålvakt, men fick göra två ligamatcher för klubben. 

Han har även representerat det ungerska landslaget 20 gånger.