Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnduon saknas inför måstematchen

Mikael Ishak öser in mål i Polen – nu ska han försöka sänka Hammarby
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Hammarby möter Lech Poznan i morgon. På lagets sista träning saknades både Muamer Tankovic och Darijan Bojanic.

Nyckelduon dras med känningar inför matchen.

– Vi har hopp om bägge men ingen av dem är struken, säger Stefan Billborn.

På onsdag ställs Hammarby mot polska Lech Poznan på hemmaplan i den andra kvalomgången av Europa League. På laget sista träning inför den viktiga matchen saknades nyckelspelarna Darijan Bojanic och Muamer Tankovic.

Tankovic fick en känning i baksida lår under söndagens möte med Helsingborg och byttes ut i den 64:e minuten samtidigt som Bojanic haft en liten muskelkänning i början av veckan och det återstår att se om duon kommer till spel i Europa League.

Duo missade träning

– Med Tankovic är det fortfarande baksidan av låret som han hade krampkänningar i. Båda är kvar på Årsta, meddelar Hammarbys kommunikationsansvarig Love Gustafsson.

Glädjande för Hammarby är dock att både Gustav Ludwigson och Paulinho tränade med laget inför matchen mot Lech Poznan. Båda satt på bänken i helgens allsvenska match med skadekänningar men ser nu ut att vara tillbaka.

– Det är lugnt med Paulinho och Ludwigson. Det är ingen fara, båda är tillgängliga, säger Stefan Billborn efter träningen.

”Vi har hopp - men ingen är struken”

Hur är det med Tankovic och Bojanic?

– Darijan är lite förkyld men vi har gott mod. Tankovic.. det är ett spår av en gammal skada på muskeln. Man är lite mer känslig för att få en ny skada så vi får se hur vi gör med honom. ”Mujo” magnetröntgades i går och vi får se om vi kan spela honom i morgon eller till helgen mot AIK. Vi kommer inte ta ut laget förrän i morgon i alla fall. Men vi har hopp om bägge men ingen av dem är struken.

Vad betyder det för era chanser om båda saknas?

– Jag tycker att vi har väldigt bra spelare på de platserna om ingen av dem kan spela. Men båda har en x-faktor och är de inte med så tappar vi någonting.

 

Se matchen exklusivt på SportExpressen Play