Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans vilda utbrott under ÖFK:s jätteskräll

ÖFK:s Tom Pettersson jublar efter slutsignalen. Foto: SESKIMPHOTO / IMAGO/SESKIM PHOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
Galatasaray buades ut rejält av hemmafansen. Foto: SESKIMPHOTO / IMAGO/SESKIM PHOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
Felipe Melo gjorde flera säsonger i Galatasaray. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/SESKIM PHOTO IMAGO SPORTFOTODIENST

Många gladdes över Östersunds skräll i går – men Galatasaray-ikonen Felipe Melo var inte lika nöjd.

När Brwa Nouri slog in straffen som innebar 1-0 fick brassen ett svavelosande utbrott. 

Östersunds FK ställdes mot stora mäktiga Galatasaray i Europa League-kvalet. Många dömde ut norrlandslagets chanser – men när de två matcherna var färdigspelade var det ÖFK som stod som segrare. Östersund fullbordade skrällen, efter hemmavinsten med 2-0, genom att klara 1-1 i Istanbul i går. 

Resultatet betyder att Östersund avancerar vidare till den tredje kvalrundan i Europa League efter att ha vunnit med 3-1 sammanlagt. Graham Potter och hans mannar firade som efter en serieseger – men i Brasilien möttes ÖFK:s vinst med svordomar och spott och spe. I alla fall i ett hem.

Felipe Melo fick utbrott

Felipe Melo, som bland annat spelat i Inter och Juventus, blev en fansfavorit under sina fem säsonger i Galatasaray. Och han gör sitt bästa för att behålla supportrarnas kärlek. 

Melo följde matchen via tv. När domaren blåste straff för Östersund, en straff som Brwa Nouri förvaltade till 1-0 till gästerna, fångade Melo sin egen reaktion på film och la ut det som en så kallad händelse på Instagram. 

När straffen går i mål hör man i klippet hur Melo avlossar en barnförbjuden svada – på turkiska – i riktning mot tv-skärmen och Nouri. Han spottar dessutom ut i luften. 

– Knulla din mamma. Tvi! Horunge, säger Melo i klippet. 

https://twitter.com/CimbomInfo/status/888121415077056512

"Hätsk stämning"

Matchhjälten Brwa Nouri vittnade om att tuffa ord utväxlades även på plan. 

– Stämningen var hätsk. Vi visste om vad vi skulle komma till, man kan prata om det, men det gäller att komma hit och uppleva det. Marken vibrerade nästan. Jag tycker att vi hanterade det på ett bra sätt, plus att vi gick vidare och blev dessutom avtackade från fansen, säger Nouri.