Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan har fått bud från Red Bull-klubb

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Sead Haksabanovic, 21, vill lämna IFK Norrköping.

Nu kan SportExpressen avslöja att klubben mottagit flera bud på spelaren under de senaste veckorna från en av klubbarna i Red Bull-koncernen.

– Jag kan inte säga något om det, säger viceordförande Patrik Jönsson.

Det var i somras som IFK Norrköping köpte loss Sead Haksabanovic från Premier League-klubben West Ham och affären innebar att spelaren blev ett av de dyrare nyförvärven till allsvenskan genom alla tider. Haksabanovic har varit tongivande för Norrköpings offensiv och den gångna säsongen gjorde han sju mål och elva assist.

Men nu vill spelaren lämna klubben. 

”Norrköping vet var jag står”

Det var i en intervju med Fotbolldirekt som Haksabanovic deklarerade att han är redo för ett nytt äventyr något han också framfört till klubben efter säsongen.

– IFK Norrköping vet var jag står och att jag vill prova på nya utmaningar. Det skulle vara utmanande och leda min karriär i rätt riktning. Vi får se vad som händer närmsta dagarna, sa Sead Haksabanovic till sajten bara ett par dagar innan julafton.

På frågan hur intresset kring honom är svarade Haksabanovic.

– Jag vet att det finns stort intresse för mig i utlandet och det går ihop med de sportsliga målen jag själv satt upp. Jag vet dessutom att det kommit in konkreta bud från utlandet som ligger på bordet. Nu är det upp till klubben att säga sitt och försöka förhandla fram en deal.

Mottagit bud

Enligt uppgifter till SportExpressen har IFK Norrköping mottagit flera bud på Haksabanovic under de senaste veckorna från en av klubbarna i Red Bull-koncernen.

Spelaren vill lämna Norrköping, erfar SportExpressen, och parterna för diskussioner men det återstår att se ifall parterna kan hitta en överenskommelse den närmsta tiden.

– Gällande spelare in och ut så får du ringa nuvarande ordförande Peter Hunt. Det är bättre att du tar kontakt med honom för det är han som sköter de bitarna. Jag kan inte säga något om det, sök Peter i de ärendena, så svarar han dig, säger Norrköpings viceordförande Patrik Jönsson till SportExpressen.

Red Bull äger i dagsläget fem klubbar i fem olika länder. I koncernen ingår Red Bull Lepizig, Red Bull Salzburg, New York Red Bulls, Red Bulls Brasil och Red Bulls Ghana.

Sead Haksabanovic har gjort 16 mål och 20 assist på 65 matcher för IFK Norrköping sedan han anslöt till klubben inför säsongen 2019. Spelarens kontrakt med Peking sträcker sig till 30:e juni 2024.

SportExpressen har sökt IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt.