Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan jagas av klubbar i Europa

Kerim Mrabti kan vara på väg bort från Djurgården.
Foto: ERIK SIMANDER / TT FOTBOLL / TT NYHETSBYRÅN
Mrabti är en av Djurgårdens nyckelspelare.
Foto: ERIK SIMANDER / TT FOTBOLL / TT NYHETSBYRÅN
Nyligen spelade han U21-EM för Sverige.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Djurgården riskerar att tappa flera nyckelspelare i sommar.

Gustav Engvall vet fortfarande inget om sin framtid.

Och enligt uppgifter till SportExpressen visar två utländska klubbar nu starkt intresse för Kerim Mrabti.

– Det är kul att klubbar följer mig, säger Mrabti.

– Vi har inga aktiva förhandlingar just nu, säger sportchefen Bosse Andersson.

Gustav Engvall, 21, står utanför Djurgårdens omklädningsrum med en matlåda i handen.

Kalmar FF har precis besegrats med 4-1 och han själv har smällt in sitt sjunde mål för säsongen. Men frågan är vad som händer nu.

– Många undrar om min framtid? Det gör jag också! Vad är det som händer?

Han skrattar uppgivet.

– Jag vet inte. Det senaste är att jag ska följa med Bristol City till träningslägret 17 juli. 16 juli har vi match mot Östersund, sen vet jag inte vad som händer.

"Vill vara kvar"

Engvall ägs av Bristol City och är bara i Djurgården på lån. Men om han själv får välja så stannar han gärna här på Tele 2 Arena.

– Jag känner att vi kan vinna, att vi kan vara med där uppe i toppen och jag känner att jag kan bidra. Jag skulle gärna vara kvar. Men… allt jag kan göra är att säga till Bristol City vad jag tycker. De har signat en anfallare nu och att jag skulle få en chans där nu, det känns inte så jättetroligt.

Han fortsätter:

– Men om jag åker tillbaka dit kommer jag göra allt för att få spela, så klart – det är den klubben jag tillhör.

Engvall är dock inte den enda spelaren som kan komma att lämna Djurgården i sommar. Precis som SportExpressen tidigare rapporterat sitter Kevin Walker och Elliot Käck på utgående kontrakt och inga nya förhandlingar har inletts. Deras framtid är därmed högst osäker.

Dessutom börjar det nu röra på sig kring Kerim Mrabti.

Intresse i Holland och Ryssland

Enligt uppgifter till SportExpressen är det två klubbar som just nu slutscoutar 23-åringen. Det handlar om en klubb i Holland och en klubb i Ryssland.

Båda två uppges vara ”väldigt intresserade”.

 – Vi vet att klubbar följer Kerim, konstigt vore annars med tanke på att han är med i U21-landslaget och spelar väldigt bra här. Men vi har inga aktiva förhandlingar just nu, säger sportchefen Bosse Andersson.

Kerim Mrabti själv är smickrad av intresset.

– Jag har inte haft kontakt med utlandsklubbar själv, utan haft fokus på Djurgården och U21-landslaget. Den dagen jag flyttar utomlands ska det kännas rätt. Men det är kul att det kommer klubbar och följer mig, säger Mrabti.

Kontraktet med Djurgården går ut efter nästa säsong.

– Jag vill definitivt ge tillbaka till Djurgården och bli såld – inte gå som free agent. Men det är ganska många matcher kvar till fönstret stänger så jag hinner göra mycket ifrån mig innan jag lämnar, oavsett när det blir.