Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan gjorde sina två första mål i Hammarby

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Hammarby krossade Varberg i svenska cupen.

Alexander Kacaniklic och Aron Johannsson gjorde två mål var när laget vann med klara 5-1 - framför ögonen på Zlatan Ibrahimovic som satt på hedersläktaren.

– Det känns konstigt att vi inte är nöjda efter en 5-1-vinst, säger Johannsson.

Hammarby inledde tävlingssäsongen på måndagskvällen när laget gästades av allsvenska nykomlingarna Varbergs Bois på Tele 2 arena. 

På läktarplats satt bland annat klubbens nya delägare Zlatan Ibrahimovic.

Stefan Billborn valde att mönstra en offensiv startelva. Muamer Tankovic, Paulinho och Alexander Kacaniklic bildade offensiv trio bakom Aron Johannsson.

Johannsson gjorde sitt första mål

Det blev en händelserik första halvlek. Inom loppet av åtta minuter hade Johannsson bränt dubbla lägen i straffområdet efter två fina räddningar av August Strömberg.

Men i den 19:e minuten lossnade det för hemmalaget.

En spelsugen Kacaniklic hittade fram till Johannsson, med ett inspel i straffområdet, som enkelt kunde bredsida in 1-0 i öppet mål. Åtta minuter senare small det igen.

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Den här gången var det Dennis Widgren som hittade fram till Kacaniklic med ett fint inspel och 2-0 var ett faktum. Varberg var dock inte helt ofarliga.

I slutet på den första halvleken radade gästerna upp lägen. Astrit Seljmani missade öppet mål och hade dessutom ett avslut i stolpen.

Precis innan halvtidspausen räddade Davor Blazevic ett friläge från Monday Samuel.

Kacaniklic tvåmålsskytt

Hammarby fortsatte att skapa chanser i den andra halvleken - och det mesta i offensiven kretsade kring Johannsson och Kacaniklic som hade ett fint samspel.

Sju minuter in i andra halvlek spelade Johannsson fint fram bollen till Kacaniklic i straffområdet som tryckte in 3-0 med ett fint avslut - och matchen var stängd.

Några minuter senare tog Aron Johannsson vara på en målvaktsmiss och satte spiken i kistan till 4-0 i öppet mål. Det var anfallarens totalt andra mål i Bajen sedan han värvades till klubben sommaren 2019.

Varberg fick till slut in en reducering, efter flera vassa lägen i matchen, genom Alexander Johansson men kom inte närmare än så.

Johannsson: ”En hel del vi behöver förbättra”

På övertid gjorde Muamer Tankovic 5-1, vilket också blev slutresultatet i matchen. Nästa match för Bajen i svenska cupen spelas den 1 mars mot BP.

Efter matchen var tvåmålsskytten Aron Johannsson oerhört glad över segern.

– Vi har jobbat hårt och tränat bra. Vi vann med 5-1, jag fick göra två mål och en assist, det är okej. Det är en bra start, säger han.

Vad betyder det för dig?

– Det är skönt att göra mål och assistera lagkamraterna. Men i slutändan är vi ett lag. Vi vinner med 5-1 men det finns fortfarande en hel del vi behöver förbättra. Davor Blazevic förtjänar mycket kredd i dag, han stod för en del otroliga räddningar.

Alexander Kacaniklic:

– Vi tappar en hel del onödiga bollar som Varberg fick omställningar på. Men 5-1 i första tävlingsmatchen, jag tycker att vi ska vara glada, säger han. Vi tappar boll och vi där framme hängde inte med defensivt hela tiden.

– Det känns bra att göra mål direkt, jag fortsätter på samma spår som förra året.

Startelvor

Hammarby (4-2-3-1): Davor Blazevic (mv); Tim Söderström, Richard Magyar, Mads Fenger, Dennis Widgren; Darijan Bojanic, Junior; Alexander Kacaniklic, Paulinho, Muamer Tankovic; Aron Johannsson.


Varbergs Bois (3-4-3): August Strömberg (mv); Joakim Lindner, Robin Tranberg, Jesper Modig (K); Anton Liljenbäck, Keanin Ayer Boya, Albert Ejupi, Daniel Krezic; Gustaf Norlin, Astrit Seljmani, Monday Samuel.


Publiksiffra: 14 518