Stjärnan förkrossad – lämnar planen i tårar

Publicerad

Ferhad Ayaz fick kliva av planen när Dalkurd mötte Häcken på lördagen. Ayaz såg ut att sträcka sig under en löpning, och lämnade planen i tårar. 

– Det gör ont i mig att jag blev skadad igen, säger Ferhad Ayaz.

Ferhad Ayaz hade en tung vårsäsong förra året. Den då 22-årige Örebro-spelaren drogs med skadeproblem under stora delar av säsongen och var tillbaka först under hösten.

– Jag har varit skadad länge, haft problem med höften och höger baksida. Jag spelade från start mot Östersund när vi vann senast, det gick bra i de 47–48 minuter jag spelade då. Och nu fick jag starta igen, berättar Ferhad Ayaz.

Till årets säsong skrev den nu 23-årige mittfältaren på för Dalkurd, och i dagens match mot Häcken tvingades den allsvenska stjärnan återigen kliva av planen på grund av en misstänkt skada.

Klev av planen i tårar

Det var under en löpning som Ferhad Ayaz såg ut att sträcka sig, varefter han blev liggandes på planen.

– Jag skulle ta en lång löpning så kände jag att det högg till i vänster baksida. Jag försökte springa igen, men det gick inte, säger Ayaz.

Sjukvårdare tog sig snabbt fram till platsen och lindade om Ayaz vänstra lår, samtidigt som spelaren låg otröstlig och grät på planen.

I TV såg man dina tårar?

– Ja, det är klart att jag bryter ihop. Jag klarade inte av att hålla tillbaka tårarna. 

Ayaz kunde därefter på egen hand linka av planen.

– Men det känns inte som att detta är lika illa som tidigare, jag hoppas att jag är tillbaka om två tre veckor.

Matchen slutade med en 3-0-vinst till Häcken. 

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag