Bryter kontraktet – är klar för AIK

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: MATTHIASHANGST / BILDBYRÅN WITTERS SPORT-PRESSE-FOTOS
Foto: LINO ARRIGO AZZOPARDI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Tarik Elyounoussi är i princip klar för AIK. 

Enligt SportExpressens uppgifter har spelaren nu brutit sitt kontrakt med Olympiakos - och 29-åringen är muntligen överens med AIK om ett kontrakt som sträcker sig över två år.  

AIK värvar därmed den norske landslagsmannen som bosmanspelare – och den förre Bundesligamittfältaren väntas anlända till Stockholm för den obligatoriska läkarundersökningen under söndagen. 

Det var den 10:e januari som SportExpressen kunde avslöja att AIK var nära att göra klart med ett meriterat nyförvärv. Då jobbade klubben hårt på att ta in förre Hoffenheimspelaren och norske landslagsmannen Tarik Elyounoussi. 

29-åringen var då utlånad från Olympiakos till Qarabag i Azerbajdzjan där han spelat tre Champions League-matcher och fyra ligamatcher. Men han har inte lyckats ta en ordinarie plats i startelvan. Till en början såg en utlåning med en köpoption ut att vara mest trolig, men enligt vad SportExpressen erfar är nu en affär i princip klar.  

Tarik Elyounoussi värvas som bosman 

Elyounoussi köps ut från kontraktet med Olympiakos och skriver därmed på för AIK som bosman. 

Förhandlingarna har dragit ut på tiden då spelaren och den grekiska storklubben inte har kommit överens som vilken summa spelaren skulle köpas ut för. 

Men nu har en överenskommelse nåtts och AIK:s förhoppning är nu att Elyounoussi ska genomgå läkarundersökningen under söndagen (kan också bli måndag) och sedan ansluta till träningslägret i Dubai, dit AIK:s trupp åker den 29:e januari. 

Skriver på för två år

Det kan bli så att spelaren anländer ett par dagar sent till lägret. 

Tarik Elyounoussi ses i AIK som först och främst en offensiv mittfältare men kan också spela ytter och renodlad anfallare. 

Norrmannen har 58 matcher för Hoffenheim i Bundesliga på sitt cv och har förutom Qarabag och Olympiakos representerat klubbar som Fredrikstad, Heerenveen, Rosenborg och Lilleström. Han har även varit uttagen i Lars Lagerbäcks landslag och har tidigare gjort 46 landskamper och nio mål för det norska landslaget.