Foto: / BILDBYRÅN
 Foto: / BILDBYRÅN

Stjärnan akut sjuk på planet

Publicerad

Saman Ghoddos fick en otäck inledning på livet som iransk landslagsspelare.

På planet på väg till VM-kvalmatch blev Östersundsanfallaren akut sjuk. 

– Jag gick till toaletten och där svimmade jag tydligen, säger Ghoddos till OSD Sport. 

Saman Ghoddos har gjort stor succé sen flytten från Syrianska till Östersund inför förra säsongen. Länge var det många som hoppades på att få se anfallaren i svenska landslaget – men då gick han ut och meddelade att han kommer att spela för Irans landslag. 

Men det första uppdraget för det nya landslaget slutade i förskräckelse. På 12 000 meters höjd, på väg mot Sydkorea för VM-kvalmatchen, insjuknade Ghoddos. 

Ghoddos akut sjuk

– När jag vaknade var jag helt blöt. Det var precis som om jag hade duschat. Den första tanken jag hade var att  jag måste spy! Jag gick till toaletten och där svimmade jag tydligen. Jag har ingen aning vad som hände, men jag vaknade med ansiktet mot toalettlocket. Jag vet inte hur länge jag legat där, säger Ghoddos till OSD Sport. 

– De blev nog rätt rädda då jag föll ihop och svimmade framför dem. Jag vaknar upp med en kall handduk över ansiktet och har ingen aning om hur länge hade hade legat där. Jag minns att jag frågade “vad är det som har hänt?” Det är klart att det är otäckt när en sådan grej händer ombord på ett flygplan.

Mår bättre nu

Östersundsstjärnan vet inte vad som gick fel – och lagläkarna har inte kunnat ge honom några tydliga besked. 

– Jag har pratat med bland annat vår fysiotherapeut Jenny Larsson och hon säger att det kan bero på många olika anledningar. Alltifrån trötthet och dåligt med mat till att vara stressad. Men efter det som hände där i planet har jag mått bra och det kändes bra att hoppa in mot Eskilstuna i lördags.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag