Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stefanellis förvirring: ”Det var helt galet”

Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

AIK och Malmö slutade på samma poäng.

Men guldet gick till Malmö som hade bättre målskillnad.

Den regeln fick AIK-anfallaren Nicolas Stefanelli lära sig för två veckor sedan.

– Det var galet, säger han.

AIK gjorde sitt och slog Sirius med 4-2. Nicolas Stefanelli gjorde två mål i säsongens sista match. Men när Malmö FF och Halmstad spelade oavgjort i Skåne hjälpte AIK:s seger inte i jakten på Lennart Johanssons pokal. MFF vann SM-guld då man hade bättre målskillnad än AIK.

– Det är surt. För två veckor sedan fick jag reda på att det handlar om målskillnad om det är två lag på samma poäng, säger AIK-anfallaren Nicolas Stefanelli.

Han fortsätter:

– I Chile och Argentina spelas det en ”Golden game”. Det var galet. Vi var typ tolv mål efter Malmö, gjorde åtta på två matcher. Men det är surt. Vår avslutning var riktigt bra, vi måste bygga vidare på det, fortsätter han.

På frågan om han vill se en regeländring svarar han:

– Det är jag inte rätt person att svara på. Men för att var ärlig trodde jag att det var så. 

Nicolas Stefanelli om säsongen

Nicolas Stefanelli återvände till AIK inför säsongen efter två i Cypern och Chile. Återkomsten till svensk fotboll slutade med en andraplats i allsvenskan. Nu hoppas han att laget kan bygga vidare på sin starka avslutning till nästa säsong.

– Jag är glad över allt jag varit med om, att vara tillbaka i AIK. Jag har gett allt den här säsongen. Vi var så nära, men vi kommer tillbaka starkare, säger Nicolas Stefanelli. 

AIK, som haft problem med målskyttet under året, avslutade säsongen med två riktiga målfyrverkerier mot Elfsborg och Sirius.

– Vi har gjort något bra som vi saknade i början av säsongen. Vi gjorde åtta mål på de två sista matcherna , och det ska vi ta med oss till nästa säsong, säger Nicolas Stefanelli.