Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Startar egen utredning efter nya uppgifterna

Nabil Bahoui.Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Björn Wesström var sportchef i AIK vid den aktuella tidpunkten.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

AIK kommenterar Nabil Bahouis övergång till Al-Ahli 2015.

Detta efter en artikel i DN som avslöjade att en faktura från övergången hittades i ett stort narkotikatillslag 2019.

”AIK Fotboll har, i samråd med en extern jurist, påbörjat ett arbete för att utreda klubbens agerande kopplat till Nabil Bahouis övergång”, skriver klubben på sin hemsida.

60 kilo amfetamin, vapen och utrustning för amfetamintillverkling – och en faktura för Nabil Bahouis flytt till den saudiska klubben Al-Ahli.

I ett stort tillslag mot något som beskrivs som en ”narkotikafabrik” under förra året gjorde polisen ett oväntat fynd, skrev dagens Dagens Nyheter i söndags. 

Tidningen skriver att fakturan avsåg ”framtagande av förhandlingsstrategi och villkor” för Nabil Bahouis övergång och var ställd till ett schweiziskt bolag – Palm Eleven AG som drivs av fotbollsagenten Marcell Lichsteiner, bror till spelaren Stephan Lichsteiner – och skickades från ett estniskt bolag med säte i Tallinn: BlueBlueSky OÜ.

Det estniska bolaget drivs enligt DN av två svenskar med ”långt kriminellt förflutet”. 

Hasan Cetinkaya företrädde AIK

För DN medgav AIK att man hade haft ett avtal med det schweiziska bolaget Palm Eleven och både klubben och svenska fotbollförbundet gjorde klart att man hade för avsikt att utreda om klubben gjort något fel.

Nu har AIK också kommenterat saken i ett pressmeddelande där man skriver att man företräddes avHasan Cetinkaya i förhandlingen med Al-Ahli.

”SPM Sport Agency representerade AIK Fotboll i förhandlingen med Al-Ahli SC. SPM Sport Agency är partner till fotbollsagenten Hasan Cetinkaya. Den som företrädde SPM Sport Agency, och därmed AIK Fotboll, i förhandlingen var Hasan Cetinkaya.”

”Kommer vidta lämpliga åtgärder”

AIK meddelar sedan att man påbörjat en utredning.

”AIK Fotboll har, i samråd med en extern jurist, påbörjat ett arbete för att utreda klubbens agerande kopplat till Nabil Bahouis övergång samt övriga större spelaraffärer under det senaste decenniet. Arbetet täcker en längre tidsperiod och under denna tid har ett antal olika personer haft ledande ställningar i klubben, skriver AIK och fortsätter:

De involverade i utredningen behöver därmed prata med flera tidigare tjänstemän och styrelsemedlemmar för att få en fullständig bild av AIK Fotbolls relation till olika samarbetspartners i samband med spelartransfers. Baserat på det utredningen kommer fram till kommer AIK Fotboll att vidta lämpliga åtgärder för att tydliggöra rutinerna kring spelartransfers.”