Stahres sköna besked: ”Har sett jättebra ut”

Mikael Stahre.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Marcus Berg
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg har inte slagit Elfsborg i allsvenskan på de sex senaste försöken. 

Och Eman Markovic, 23, är sjuk och testas sent – men Marcus Berg, 36, har fått välbehövlig vila och är i bra form. 

– Han har sett jättebra ut på träningarna, säger tränaren Mikael Stahre. 

Eman Markovic saknades på söndagens träning på grund av sjukdom men är ändå uttagen i matchtruppen mot Elfsborg. 

– Sedan får vi se om han kan spela. Alla andra är i träning och det har sett bra ut. Det ska bli kul att möta Elfsborg hemma, de har tre raka segrar och på förhand känns det som en helt jämn match, säger Mikael Stahre. 

IFK Göteborg har inte slagit boråsarna i allsvenskan sedan i april 2019 då det blev 3-0 på Ullevi. Blåvitt kommer till spel med två raka förluster i bagaget, 1-3 hemma mot Helsingborg och 0-3 borta mot Djurgården. 

– Vi gjorde en dålig match mot Helsingborg, mot Djurgården var inte insatsen dålig även om resultatet var det. Vi känner oss inte sårade på något sätt och nu väntar derbymatch och det känns kul som fan, fortsätter Mikael Stahre. 

”Har avlastat frugan lite”

Lagkaptenen Marcus Berg har en del skavanker och har under vissa perioder knappt tränat mellan matcherna, men under landslagsuppehållet har han vilat och sedan kunnat stegra intensiteten på träningarna. 

– Det känns helt okej, det har inte varit någon match på ett tag så det har varit återhämtning på kropp och knopp. Nu är jag sugen på att dra i gång igen. 

Vad har du gjort när du varit ledig? 

– Varit med familjen och hängt med på barnens aktiviteter på helgerna, det brukar man inte kunna göra. Jag har avlastat frugan lite, man har också kunnat ta någon middag och något glas så där. Ibland är det skönt med ett break. 

IFK Göteborg har bara vunnit fem matcher av elva på Gamla Ullevi den här säsongen. Efter måndagskvällens möte med Elfsborg återstår tre motståndare på hemmaplan: Malmö FF, AIK och BK Häcken.

– Vi måste börja ta treor på Gamla Ullevi nu, resultaten där har inte varit så bra och det är något vi vill ändra på. Totalt är det sju matcher kvar och många är roliga, vi ska verkligen gå för att göra en bra avslutning på det här året, säger Marcus Berg. 

Suleiman Abdullahi tränar återigen för fullt efter ett mindre bakslag, men bedöms ännu inte vara i matchform och är inte uttagen mot Elfsborg.