Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stående ovationer för rörd 'Adde' Johansson

Foto: Johanna Lundberg

Djurgårdsikonen Andreas Johansson rördes till tårar av hyllningarna i sin avskedsmatch.

Han lämnade planen i tårar när han byttes ut på stopptid och fick stående ovationer.

– Det är blandade känslor en sådan här dag, säger 36-åringen till C More efter 1–1-matchen mot Norrköping.

I den 90:e minuten visades nummer 8 upp på fjärdedomarens tavla. Det innebar slutet för den 36-årige Andreas Johanssons fotbollskarriär. Han kramade om inhopparen Christian Rubio Sivodedov innan han lämnade planen i tårar inför stående ovationer på Tele2 arena.

– Det är väldigt speciellt. Jag hade hoppats på tre poäng i dag och att få avsluta på ett härligt sätt. Men det var lite uppförsbacke efter deras 1-0. Vi borde vinna matchen, säger han till C More.

"Klart jag är berörd"

Matchen 36-åringen hade flera lägen att göra mål, men kom inte närmare än en ribbträff.

– Jag var otroligt sugen på att hänga en kasse i dag. Det var synd. Det hade varit väldigt skönt att få göra mål i sista matchen.

– Det är klart jag är... berörd. Det har varit hela ens liv. Fotboll har jag hållit på med och älskat varje minut. Det är blandade känslor en sådan här dag. Det måste jag säga.

Hyllningarna från publiken gjorde honom tårögd.

– Det värmer jättemycket. Jag har haft sammanlagt sju år i klubben, och vunnit fyra titlar med klubben. Det är klart att egentligen i Djurgården som min karriär tog fart. Jag har väldigt mycket att tacka klubben för.

Mittfältskämpen har sedan tidigare aviserat att han lägger av, sedan han inte fått förlängt kontrakt med Djurgården kommande säsong.

Andreas Johansson gjorde totalt 216 allsvenska matcher i karriären. Han kom till Djurgården 2000 och vann dubbla SM-guld 2002 och 2003 innan han lämnade klubben 2004. Efter en lång proffskarriär utomlands återvände han till Djurgården inför förra säsongen.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!