Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelarna ville få bort Melkemichel

Efter två år i Djurgården lämnar Özcan Melkemichel klubben.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Melkemichel tackade nej till att förlänga kontraktet med Dif.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Özcan Melkemichel lämnar Djurgården efter två säsonger efter att ha tackat nej till en förlängning. 

Men beskedet kommer även efter en intern utvärdering av tränaren där en stor majoritet av Djurgårdens spelare meddelade att man ville ha ett tränarbyte, enligt uppgifter till SportExpressen.

– Som i alla lag så är det säkert vissa som är missnöjda och vissa som är jättenöjda, säger Jesper Karlström. 

– Jag har alltid upplevt att jag haft ett bra förtroende från spelargruppen, säger Melkemichel.

SportExpressen kunde på torsdagen avslöja att Özcan Melkemichel lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för Djurgården efter att ha tackat nej till en förlängning.

Strax efter lunchtid bekräftades nyheten av Djurgården i ett pressmeddelande.

– Det har dykt upp möjligheter för mig och i slutändan har det fått mig att ta det här beslutet, säger Özcan Melkemichel om beslutet.

Men beskedet kommer också efter en intern utvärdering av tränaren där en stor majoritet av Djurgårdens spelartrupp meddelade klubbens styrelse att man ville ha ett tränarbyte inför nästa säsong.

Enligt uppgifter till SportExpressen genomförde Djurgårdens styrelse nyligen en avstämning med hela spelartruppen, precis som man gjorde efter förra säsongen. 

I år framgick det tydligt att spelartruppen i mångt och mycket tyckte att man skulle söka efter en ny huvudtränare inför nästa år. Bara ett fåtal spelare ville behålla Melkemichel, som tog klubben till en tredjeplats förra säsongen och vann Svenska cupen så sent som i maj.

Jesper Karlström om att Melkemichel lämnar

Jesper Karlström tycker det är tråkigt att Özcan Melkemichel lämnat klubben.

– Jag visste inget innan men det är väl klart att jag hört rykten. Jag har inte tänkt på det. Det är alltid lite sorgligt när det blir ett avsked. Vi har träffat varandra varje dag i två år. Det känns tufft så, men jag hoppas att det blir bra både för Özcan och Ivan Ristic, säger Karlström.

Ville spelargruppen ha kvar Özcan?

– Det har vi inte pratat om öppet. Det tror jag säkert, som i alla lag, så är det säkert vissa som är missnöjda och vissa som är jättenöjda. Jag vet faktiskt inte hur reaktionerna varit från laget. Jag fick reda på det när jag satt och käkade. Jag tror säkert att det är olika, som jag sa, så tror jag att de flesta tycker det är tråkigt att det blir ett snabbt avslut.

Augustinsson: ”Jag kan tala för mig själv”

Jonathan Augustinsson:

– Det är tråkigt så klart. Man har sett och läst om det i tidningarna och sedan såg vi att klubben gick ut med det. Det är självklart tråkigt, jag gillar båda mycket. Även Ivan Ristic ska man hylla här, vi har haft en nära relation, men båda har generellt varit bra.

Ville spelargruppen ha kvar Özcan?

– Det vet jag inte. Jag själv ville det, jag kan tala för mig själv, men de hade ju tagit nej så jag antar att de är sugna på ett nytt äventyr. 

Enligt SportExpressens uppgifter ville en överväldigande majoritet av spelartruppen ha bort Özcan. Vad kan du säga?

– Det är inget jag vet om faktiskt. 

När SportExpressen talar med Özcan Melkemichel berättar han att han upplevt ett förtroende från spelargruppen.

– Jag känner inte till de här uppgifterna. Jag har erbjudits ett nytt kontrakt av klubben men tackat nej eftersom jag har haft andra förfrågningar. Jag tror inte att jag hade fått det erbjudandet från klubben om jag inte hade haft ett förtroende från dem. Dessutom har jag alltid upplevt att jag haft ett bra förtroende från spelargruppen, säger han.