Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Speciellt – det var ett jättesvårt beslut att ta”

Petra Svensson är klar för DiscoveryFoto: Discovery Networks Sweden / Discovery Networks Sweden
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Svensson blir kollega med bland andra Karin FrickFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Petra Svenssons röst är välbekant för de sportintresserade radiolyssnarna. 

Men nu kan SportExpressen berätta att hon snart kommer att höras i Discovery Networks Sweden – som tar över de allsvenska rättigheterna nästa år. 

– Det känns jättekul och jättespännande, säger Svensson.

C More (tidigare Canal Plus) har haft rättigheterna till allsvenskan sedan 1997. Men från och med nästa år är det i stället Discovery Networks Sweden (Kanal 5, Kanal 9, Eurosport, D Play) som sänder allsvenskan och superettan. 

Samtidigt lämnar kommentatorn och reportern Petra Svensson sin roll på Radiosporten efter sex år – för att gå över till Discovery. Under nästa år sänder Discovery också sommar-OS från Tokyo. 

– Det känns jättekul och jättespännande, det är framför allt på grund av rättigheterna som jag vill testa på att göra tv. Den svenska fotbollen lockar väldigt mycket, men så klart även OS. 

Petra Svensson klar för Discovery

Vilken typ av omställning blir det att gå från radio till tv?

– Jag tror absolut att det blir en omställning. Jag är van att berätta det som folk inte ser. När man kommenterar matcher i tv är det ett helt annat typ av berättande, som kan bli en utmaning. Men det ska bli jättespännande att få prova. 

– Men jag känner att jag vill fortsätta vara den jag varit på Radiosporten och ta med mig det till Discovery, även om det blir på ett annat sätt. Jag kanske inte har en så utmärkande stil på det sättet heller, jag är ganska saklig. 

Vad ser du mest fram emot? 

– Det är nog den allsvenska fotbollen, att få följa den på mycket närmare håll. Jag bevakade allsvenskan även på Radiosporten, men det blir lite mer sporadiskt där när man har så många andra roller också. Jag ser fram emot att grotta ner mig ordentligt i allsvenskan och alla lag där, och följa serien på så pass nära håll. 

”Ett jättesvårt beslut att ta”

Under sin tid på Radiosporten har 27-åringen bland annat bevakat två OS och de svenska landslagen inom fotboll och hockey. 

– Det var ett jättesvårt besluta att ta, jag har trivts jättebra på Radiosporten. Jag är jätteglad att jag fick chansen där när jag bara var 21 år gammal, då hade jag ingen erfarenhet från någonting. Jag har verkligen lärt mig allt jag kan på Radiosporten, så det var svårt att lämna en trygghet där och alla kolleger jag trivs så bra med. Det känns lite speciellt, men det är också tiden där och grunden jag fått som gör att jag känner mig redo att testa den här utmaningen. 

Senaste nytt från sportvärlden i kortformat