Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Som det ser ut är vi för långt från varandra”

Simon Amin.Foto: BILDBYRÅN
Örebros manager Axel Kjäll.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Simon Amin, 22, kontrakt löper ut efter säsongen. Redan nu har Örebro SK erbjudit mittfältaren ett nytt kontrakt - men parterna är inte i mål än.

– Det stämmer, men vi är ganska långt ifrån varandra, säger Amin.

Axel Kjäll:

– Vi tittar på olika typer av upplägg, säger managern.

Simon Amin, 22, skrev på ett treårskontrakt med Örebro SK inför säsongen 2018 då han värvades från division två-klubben Karlsunds IF. Det blev totalt elva matcher under första säsongen i allsvenskan och i fjol blev det totalt 13 framträdanden för ÖSK.

Samtidigt är Amin inne på sitt sista år på kontraktet. Avtalet med ÖSK löper nämligen ut den 31 december i år men SportExpressen kan nu berätta att klubben erbjudit 22-åringen ett nytt avtal där förhandlingar pågår mellan parterna.

Man är dock ännu inte i mål.

– Det stämmer, säger Simon Amin till SportExpressen och fortsätter. 

– Men som det ser ut nu är vi ganska långt ifrån varandra, tyvärr.

ÖSK och Amin förhandlar

Vad beror det på?

– Jag vill inte säga för mycket, men vi är för långt ifrån varandra nu. Min agent sköter allt det där och jag vill inte säga för mycket.

ÖSK:s manager Axel Kjäll om kontraktsförhandlingarna med Amin.

– Det är en dialog som vi har med Simons agent där vi tittar på olika typer av upplägg. Vi har fört diskussioner under en period och så får vi se var det landar in i. Det är en väldig speciell situation nu i hela fotbolls-Sverige när man inte vet vad som händer, det måste man ha med i beräkningarna, säger Kjäll.

Hur stora förhoppningar har du att ni kommer i mål?

– Jag hoppas det. Simon är en spelare som jag tror mycket på. Jag tycker att han är bra redan nu men vi ser en stor potential i honom, han kommer bli en ännu bättre spelare och det är en bra person som jag trivs att jobba tillsammans med. Sedan är det alltid två parter, vi får se vad vi landar i, men min bild är att dialogen är positiv. Att vi redan nu innan säsongen ens har börjat för diskussioner om att förlänga hans avtal är en tydlig signal från klubben att vi tror starkt på honom.

Amin säger att ni står för långt ifrån varandra. Vad är din bild?

– Om det är hans bild så får han stå för den. Jag vet att diskussioner pågår och det är väl egentligen en dialog som pågår med Simons agent i första hand och vi får se var vi landar. Om det är hans känsla och bild så får det står för honom.

Amin: ”Kom som en nobody”

Simon Amin är född i Örebro och spelar för ”sitt lag” som han beskriver det. Därmed ser han gärna en fortsättning i klubben i framtiden.

– Jag vill vara kvar och jag trivs jättebra i ÖSK. Vi har riktigt bra tränare och jag trivs verkligen med Axel (Kjäll) och resten av teamet. Jag är från Örebro så det är min stad. Jag vill självklart vara kvar här men samtidigt måste man komma överens om allt det andra också. Som det ser ut nu är vi tyvärr för långt ifrån varandra. Jag vill fokusera på träningarna och matcherna som kommer i sommar. Min agent får sköta resten men jag hoppas att vi kommer överens till slut, säger Amin.

Hur ser du på din utveckling?

– Den har varit jättepositiv. Jag kom som en nobody från division två och jag tog stora kliv förra året. Jag hade problem med en skitskada som satte lite stopp men jag tycker att jag tog stora kliv ändå. Jag hoppas att jag kan få mitt riktigt stora genombrott i år.