Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smith lämnar Peking – lånas ut till St Pauli

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Eric Smith var utlånad från Gent till IFK Norrköping förra säsongen.

Nu står det klart att det inte blir en fortsättning i Peking - i stället är mittfältaren nära att lånas ut till tyska St Pauli, enligt uppgifter till SportExpressen.

Det var inför säsongen 2020 som IFK Norrköping tog in Eric Smith på lån säsongen ut från den belgiska klubben Gent. Därmed återvände han till klubben han representerat mellan 2016 till 2018 efter drygt två år utomlands där han spelat för Gent och Tromsö.

”Varit kaos runt klubben”

Smith fick också ett stort förtroende av den dåvarande managern Jens Gustafsson i under säsongen. Mittfältaren spelade totalt 27 matcher och stod för en assist. I bakgrunden har det spekulerats om kring hans framtid där Gent ägt frågan helt.

Smith har kontrakt med Gent fram till sommaren 2022 och i en intervju med Hallandsposten sa Smith att det var ovisst kring en fortsättning i Norrköping.

– Det har varit lite kaos runt den klubben efter säsongsavslutningen så jag vet inte riktigt. Jag tror inte att de vet riktigt själva hur de vill bygga inför nästa säsong, men jag hoppas att de hinner få kontroll på allting så att det blir en bra säsong för dem nästa år.

Lånas ut till tysk klubb

Det ser heller inte ut att bli en fortsättning för Smith i Norrköping. Enligt uppgifter till SportExpressen är Smith nära att lånas ut till tyska klubben St Pauli från Gent, något som Fotbollskanalen var först med att skriva om.

Spelaren reser inom kort till Tyskland för att slutföra övergången och om inget oförutsett sker så väntas övergången att slutföras inom kort.

SportExpressen har sökt spelarens agent Martin Dahlin.