Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smärtsamma bilderna: Tvingades spela vidare

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Mardrömsbilder på Per Karlsson. 

Mittbacken tvingades vara kvar på planen trots stora smärtor. 

– Det är troligtvis problem med vaden ... eller underkroppsskada. Känslan är så, säger Rikard Norling i Dplay. 

Det vankades ett toppmöte på Friends arena när AIK tog emot Malmö FF. Hemmalaget ledde med 2-0 innan MFF tilldömds två straffar och kunde tack vare dem kvittera till 2-2, vilket också blev slutresultatet. 

AIK:s mittback Per Karlsson tvingades dessutom vara kvar på planen sista tio minuterna trots att han hade enorma smärtor. Av bilderna att döma såg det ut som en muskelskada. 

”Påverkar slutfasen”

Men eftersom Rikard Norling hade redan gjort alla sina byten kunde han helt enkelt inte ersätta ”Pertan”. Det ledde till att veteranen stannade kvar på planen och som en nödlösning flyttades han upp som anfallare bredvid inbytte Henok Goitom. I mittförsvaret sattes Ofori i stället, som bildade trebackslinje med Robin Tihi och Karol Mets. 

– Vi hade redan gjort det sista bytet och att sen det blir en skada är inte det man önskar sig. Och att det är ”Pertan” av alla som inte kan spela vidare. Det påverkar slutfasen så klart, säger Norling och fortsätter: 

– Det är troligtvis problem med vaden ... eller underkroppsskada. Känslan är så.