Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Smällen i guldstriden: ”Hemsk upplevelse...”

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Djurgården hade chansen att gå upp i ensam serieledning. 

Men i stället gick man på en riktig smäll i mötet med IFK Göteborg.

 – En hemsk upplevelse för vår del, säger Djurgårdens tränare Tomas Lagerlöf.

Djurgården hade allt i egna händer inför mötet med IFK Göteborg.

Vid vinst hade man klättrat förbi båda toppkonkurrenterna AIK och Malmö FF, och gått upp i ensam serieledning inför de fem avslutande omgångarna.

Det blev tvärtom. IFK Göteborg kontrade sönder Djurgården och vann med klara 3-0 hemma på Gamla Ullevi.

”Ger bort matchen”

Hemmalaget tog ledningen genom August Erlingmark i mitten av den första halvleken, innan Marcus Berg och Tobias Sana tidigt i den andra halvleken definitivt grusade Djurgårdens förhoppningar om att få med sig några poäng hem.

 – Det var en rättvis seger för IFK Göteborg. Det var en match som utvecklar sig till en ganska hemsk upplevelse för vår del. Blåvitt gör det bra och har marginalerna med sig i viktiga delar. Sedan ger vi bort matchen i andra halvlek. Det är jag riktigt besviken på. Att vi bjuder på 2-0 och 3-0. Sedan blir det uppförsbacken och sedan kan jag Blåvitt bara spela av matchen, säger Tomas Lagerlöf.

”Får inte hända igen”

Även Djurgårdens mittfältare och lagkapten Magnus Eriksson var kritisk till lagets insats:

 – Det är inte tillräckligt bra för att vara Djurgården 2021. Vi förtjänar inte mer än så här i dag. Vi får en katastrofal start på andra halvlek, vilket kanske varit genomgående för oss. Att vi inte är tillräckligt bra i andra halvlek och att vi inte är påkopplade då. Det var samma sak mot Kalmar och även lite mot Degerfors. Jag vet inte vad de beror på, vi pratar ju om det, men det får inte hända igen.

Eriksson tillägger:

 – Nu är det upp till oss att vinna på söndag. Det är bara upp på hästen igen. Vi vet att det är en jämn toppstrid och vi hade en gyllene chans att återta serieledningen. Det gjorde vi inte, så nu får vi se till att vinna på söndag igen och hoppas att andra resultat går med oss.

Höjdpunkter från Malmö FF-AIK