Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Slår tillbaka – efter kritiken: ”Orättvist”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Nabil Bahoui sänkte IFK Göteborg och skickade upp AIK i serieledning.

Efteråt passade stjärnan på att skicka en passning till sina kritiker.

– Det har varit mycket snack om att man vill ha ut mer av mig, säger han.

Nabil Bahoui gjorde minst sagt skillnaden när AIK vann mot IFK Göteborg.

30-åringen fick chansen från start på topp bredvid Henok Goitom och när matchuret visade 13 spelade minuter hemma mot Blåvitt hade Bahoui redan gjort två vackra mål och dessutom bjudit på två olika målgester som eldade i gång 14 000 AIK-supportrar.

Målen mot Blåvitt var hans femte för säsongen i allsvenskan.

– Den första målgesten var till min son och de andra var till publiken. Jag ville ha högre ljudnivå, jag planerar inte målgesterna. Det har varit mycket snack om att få ut mer av mig, det vill jag också. Jag kan vara bra i matcherna och försvara även om det inte är min grej.

Bahoui understryker och tycker att kritiken mot honom bitvis varit oförtjänt.

– Det blir orättvist ibland. 

Nabil Bahoui firar ett av sina två mål mot IFK Göteborg.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Målen var till folket som inte sett ditt defensiva jobb?

– Ja, när du tänker på Nabil kräver folk poäng och fina mål. Men det blir mycket hemjobb i vårt fantastiska försvarsspel och då kanske jag inte är lika mycket involverad i offensiven. Men det ingår i spelet, så länge vi vinner bryr jag mig inte så mycket.

När fick du reda på att du skulle starta på ny position?

– Det var dagen innan matchen. Man kan få en känsla på träningarna ibland också. I vårt spelsätt krävs det ett stort defensivt ansvar att spela på kanten och jag tycker att jag gjort det fantastiskt bra i många matcher defensivt. 

– Men när alla tänker på mig så pratar man oftast om det offensiva spelet. Folk vill ha mer men de ser inte försvarsspelet. Det är trevligt att vara högre upp i planen och där det händer i straffområdet. Men jag spelar där Bartosz vill att jag ska spela.

AIK rivstartade med två snabba mål men bjöd in IFK Göteborg i matchen när Simon Thern ostört kunde nicka in reduceringen på ett inlägg. Det dröjde inte särskilt länge innan Erick Otieno tog vara på Oscar Wendts misslyckade hemåtpassning och gjorde 3-1.

– Vi fick i gång supportrarna och fick två snabba mål. Jag tycker att vårt momentum var bra men i matcher går det upp och ner, det gäller att reda ut stormen och det gör vi med 3-1.

Bahoui: ”Vet vad jag går för”

Vad betyder det att göra två mål för dig mot IFK Göteborg?

– Jag har varit i AIK ett bra tag nu och jag förstår vad matchen betyder, det är våra topp tre-rivaler och det är skönt för klubben, laget och supportrarna. Det har varit mycket snack om offensiven och det känns som att vi inte nått vår topp, ändå leder vi allsvenskan.

Vad innebär insatsen för dig?

– Jag vet vad jag går för, jag är inte orolig det handlar mer om att vara hel och frisk. Jag har tränat två veckor utan avbrott och förhoppningsvis kan jag bidra mer poängmässigt. Det är väl en utmaning att försöka hitta rätt recept för att vara redo varje match.

Ni säger en match i taget. Känner du att ni kan vara med hela vägen?

– Vi lägger upp delmål och det har funkat hittills. Det som är positivt är att vi inte nått vår topp i offensiven, och ändå leder vi serien, fast där har vi mer att hämta. Jag hoppas att vi kan få in det med vårt försvarsspel. Förhoppningsvis kan vi slåss om det till slutet.