Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avgjorde matchen med galet drömmål

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Kalmar var på väg att vända 0-3-underläge borta mot Djurgården.

Men Dif höll undan och Emmanuel Bandas drömmål avgjorde matchen.

– Det är ett mål som förvånar mig, säger Banda.

Henrik Rydström förlängde under fredagen sitt kontrakt med Kalmar till och med 2024. Under lördagen åkte KFF, som förlorade tungt med 4-0 förra helgen mot Mjällby, till Stockholm för att ställas mot ett guldjagande Djurgården. 

Dif, som även de åkte på en 3-0-förlust mot Elfsborg i måndags, tog kommandot direkt och efter kvarten spelad kom 1-0. Nicklas Bärkroth hittade fram till Edward Chilufya som rullade in 1-0. 

Experten: ”Flashback från Zlatan”

Hjalmar Ekdal utökade till 2-0 kort därefter och i den 35:e matchminuten fullbordades överkörningen. Emmanuel Banda fick bollen från drygt 25 meter och drog till med ett jätteavslut som satt i krysset – ett riktigt drömmål. 

– Herregud! Jag fick flashbacks från när Zlatan gjorde cykelspark på Friends (arena). Det är en hög, hög teknisk kvalitet på det där, säger experten Irma Helin Zibanejad i Discovery Plus. 

Jämförelsen med Zlatan Ibrahimovic smickrar Banda.

– Han har gjort så många fantastiska mål, omöjliga mål också. Om hon säger något sånt blir jag väldigt, väldigt glad.

– Det är ett mål som förvånar mig. Jag har inte gjort mål på två månader så det är en självförtroendehöjare och jag är glad att vi fick med oss alla poäng, säger Dif-spelaren. 

Och avslöjar att han på träning ofta drar till med liknande avslut.

– Jag brukar försöka på träning någon gång i veckan. Oftast missar jag, men jag är glad att den gick in i dag. Det visar att med lite träning kommer den bli perfekt.

”Tycker han det – då är vi bäst i Sverige”

I den andra halvleken vaknade Kalmar till och reducerade två gånger om. Först satte Jonathan Ring 3-1 och därefter nätade Isak Jansson. Men närmare än så kom inte Kalmar och matchen slutade med en Dif-seger – och dessutom en tillfällig (?) serieledning. 

– Man är jäkligt besviken över att vi förlorade. Det ligger där och gnager och sedan zoomar jag ut och tänker på hur matchen såg ut. Jag är väldigt nöjd med hur vi spelar, även i första halvlek, säger KFF:s tränare Henrik Rydström och fortsätter: 

– Jag håller Djurgården som Sveriges bästa lag och Kim och Tolle som alltid besegrar mig. På bortaplan, så lägger man in det i potten, så är det en av våra bästa insatser i år. Sedan är det fotboll och då kan allt hända. Det är ett otroligt 3-0-mål. 

Och tycker Rydström att Djurgården är bäst i Sverige, då stämmer det. Det tycker i alla fall målskytten Emmanuel Banda.

– När det kommer från honom, och med tanke på hur bra fotboll Kalmar spelar tycker jag det verkligen är en stor komplimang. Om han säger det så betyder det att vi är bäst den här säsongen.

– För om man tittar på hur Kalmar spelar, det är verkligen otroligt. Det är svårt att pressa dem och ta bollen av dem. Han läser spelet bra och om han beskriver oss som Sverige bästa lag just nu, då tror jag vi är landets bästa lag också.

Krafth: Många i laget snusar