Skyttekungen på väg att lämna Djurgården

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Magnus Eriksson är högaktuell för en flytt till USA och MLS. 

Enligt SportExpressens uppgifter har San José Earthquakes tagit en första kontakt - och nye tränaren Mikael Stahre kan få en svensk anfallare till den kommande säsongen. 

Djurgården vill ha omkring 15 miljoner kronor för 27-åringen. 

- Det är mycket rykten om spelare just nu, men vi har inga bud på någon spelare hos oss för tillfället, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. 

Magnus Eriksson vann skytteligan i allsvenskan tillsammans med IFK Norrköpings Kalle Holmberg. Båda gjorde 14 mål vardera. Eriksson vann också poängligan i allsvenskan med totalt 14 mål och sex framspelningar. 

Efter succésäsongen har han nu högaktuell för en flytt och enligt SportExpressens uppgifter är det amerikanska MLS som är huvudmålet  för spelaren - och det som är mest aktuellt just nu. 

Mikael Stahre kan värva från DIF

Där har ett antal klubbar hört sig för. Men den som är legat på mest om Eriksson är Mikael Stahres nya klubb San José Earthquakes. 

San José har varit tydliga med ett de inför den kommande säsongen skulle byta strategi för klubben. Inte bara på tränarsidan utan också vad det gäller spelartransfers och träningsmetoder. 

Prislappen på Magnus Eriksson: 15 miljoner 

Klubbens general manager Jesse Fioranelli har också varit tydlig med att han vill ändra filosofin över hur laget ska värva. Klubben ska nu sikta på att värva in spelare med bättre fysik än tidigare. Klubben påbörjade sitt scoutingarbete inför nästa säsong redan för två månader sedan - och där har klubben identifierat just Magnus Eriksson som en värvning de kommer att försöka lösa till kommande säsong. 


AVSLÖJAR: Lagkaptenen lämnar efter allsvenska fiaskot


Första kontakt tagen

Det som kan sätta stopp är att MLS-klubbar i stort, och San José i synnerhet, inte är vana att betala speciellt mycket pengar för att köpa loss en spelare. 

Djurgården kräver omkring 15 miljoner kronor för Magnus Eriksson, vilket är en hög prislapp för en MLS-klubb. San José har redan tagit en första kontakt med spelarens agent - men ännu är ingen kontakt med Djurgården tagen. 


AVSLÖJAR: Han tar över Dalkurd - skrivit treårskontrakt


Bosse Andersson fåordig

Men den väntas komma inom de närmaste veckorna eller månaden. 

- Som vanligt vid den här tiden på året är det mycket rykten. Jag kan konstatera att vi inte har några bud på någon av våra spelare just nu, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.