Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skyttekungen jagas av Blåvitt

Lärje/Angered-anfallaren Mathias Ranegie.
GÖTEBORG. Här är Sveriges bäste division 2-forward.
Efter 21 mål på 18 matcher är Mathias Ranegie aktuell för Blåvitt.
- Allsvenskan behöver någon som jag, säger han.

FAKTA

Motto: "The sky is the limit"

Namn: Mathias Ranegie.
Kallas: Ranieri eller Matte.
Ålder: 22
Längd/vikt: 196 cm/88 kg.
Klubbar i karriären: Levallois FC, Masthugget, Majornas IK, Lärje/Angered.
Facit i år i division 2 västra Götaland: 18 matcher/21 mål
Var är du om tio år? "Mitt på Nou Camp, the sky is the limit för mig".
Okänd talang: Lagar grym fisksoppa

Lärje/Angered-anfallaren Mathias Ranegie är årets anfallare i division 2. Juryn föll för tillslaget med båda fötterna och kallar honom "typen av forward som alla lag önskar". - Jag är en typisk boxspelare. Jag gör mål både med fötterna och huvudet, säger han själv.

La av i tre år

Men karriären kunde slutat långt innan den tog fart. - Som 15-åring la jag av med fotboll. Jag bara tappade sugen och ville dra, säger han. Så Mathias Ranegie lämnade juniorlandslaget för flera år med plojfotboll hos pappan i Paris. Väl hemma spelade han i division 5-klubben Majorna.

Lite oskolad

Totalt var Mathias borta från elitidrotten i tre år. Den frånvaron märks i utvecklingen, tycker Lärje/Angereds tränare Peter Palmqvist. - Mathias kan bli mer skolad. Taktiskt saknar han en del, säger han. Själv fnyser Mathias åt kritiken: - Jag vet varken hur en 19- eller en 22-åring ska vara. Själv var jag nog bäst när jag var 15. Efter en strålande säsong är Mathias Ranegie eftertraktad. I lördags satt IFK-representanterna Håkan Mild och Mikael Nilsson på Bläsebovallen för att specialstudera forwarden. Ranegie tackade för förtroendet - med fyra mål och totalsuccé.

"Känns stort"

- Det känns stort att de kom och tittade. Och matchen kunde ju inte slutat bättre, säger han. Vilka spelare inspireras du av? - Jag har aldrig haft idoler, men just Blåvitt har alltid varit mitt lag. När Göteborgs bästa lag - IFK och Gais - möttes slutade det 0-0. Är du lösningen på stans målsvacka? - Ja. Det verkar behövas någon som jag.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!