Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURESFoto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
 Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURESFoto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
 Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

Skräckskadan: Benet går av

Publicerad

Jesper Nyholm råkade ut för en skräckskada i cupmatchen som AIK vann mot Örebro med 2-0.  

Han fick en stämpling av Michael Omoh och bröt benet. 

– Det är en otäck situation, säger AIK-tränaren Rikard Norling till C More. 

– Alla mina tankar går till Jeppe just nu, den här vinsten får vi tillägna honom, säger Alexander Milosevic. 

Cupkvartsfinalen mellan AIK och Örebro hade knappt varat en halvtimme när Örebro hade bollen på offensiv planhalva. 

Bollen gled i väg mot AIK:s straffområde och en 50/50-situation mellan AIK:s Jesper Nyholm och Örebros Michael Omoh uppstod. 

De båda jagade bollen som Nyholm kom först till. Omoh fullföljde dock situationen och stämplade Nyholm över fotleden - och benet gick rakt av. 

"Bland det värsta jag sett på en plan"

På tv-bilderna såg man hur Nyholm fot hängde i en onaturlig position samtidigt som han vred sig i plågor. 

– Han fullföljer på ett olyckligt sätt, det är otroligt tråkigt att se sånt här. Det är inte meningen, men det blir så otroliga krafter när både kommer med full fart så när någon kommer med sträckt ben är det inte bra, säger C More:s expert Alexander Axén. 

– Det är det värsta jag sett på en fotbollsplan på väldigt länge, säger C More:s kommentator Mats Lilja. 

https://twitter.com/noabachner/status/973620401162121216

Michael Omoh var helt knäckt över vad som hänt och såg bedrövad ut. Han fick rött kort för stämplingen och när Nyholm bars ut på bår gick Omoh bredvid för att stötta AIK-backen. 

– Omoh går med honom, han är helt förstörd för han förstår att det inte var en bra tackling, säger Axén. 

AIK:s sportchef Björn Wesström:

– Jag har egentligen ingen uppfattning om situationen. Jag såg det inte tillräckligt bra för att göra en bedömning

Det såg ut som ett benbrott?

– Vi kommer inte att spekulera. Det blir röntgenbilderna som får avgör hur man opererar under natten. I morgon bitti vet vi mer, säger Wesström.

Mittbackskris i laget

Förra månaden kom beskedet att mittbacken och lagkaptenen Nils-Eric Johansson tvingas avsluta karriären på grund av hjärtproblem. Även Joel Ekstrand är skadad och missade matchen mot ÖSK. 

En stökig försäsong för AIK – och mittbacksläget i laget är långt ifrån optimalt.

– Det handlar i mångt och mycket om samma lagdel. Vilket ställer till det, det tömmer förrådet på relevanta idéer. Det är klart att det finns mittbackar, men det ska passa in på lång och kort sikt, i truppen, kvalitetsmässigt och med ekonomin, säger Wesström.

Kommer ni att behöva ta in någon mer back?

– Ja, vad tänker man när det händer saker man inte vill ska hända? Det är svårt att svara på. Nu har vi förhoppningsvis Daniel Sundgren tillbaka, men det är mer av ett backup-alternativ som innerback, han är ju wingback. Det är inte hans position, men det är oerhört positivt att Sundgren kan fylla andra positioner.

I cupsemin på Djurgården på söndag är dessutom mittfältaren Enoch Kofi Adu avstängd.

Matchen slutade 2-0 till AIK. Första målet gjorde norska nyförvärvet Tarik Elyounoussi efter ett mönsteranfall. Stefan Silva satte spiken i kistan med sitt sena 2-0-mål. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag