Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skit, vi kommer inte alls upp i den nivån”

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Resan söderut förde Norrköping allt längre från Europa. 

– Skit, vi kommer inte alls upp i den nivån vi behövde göra, säger Norrköpings Eric Smith, för dagen mittback, till Dplay efter den match som Mjällby vann med 2-0.

Gästerna anlände till Strandvallen i Hällevik med vetskap om att tre poäng skulle bidra till fortsatt involvering i kampen om de topp tre-placeringar i allsvenskan som leder till spel i Europa nästa år.

”Peking” sågs under större delen av första halvlek med ett spelövertag, som ledde fram till ett antal målchanser, men när det väl gällde kammade man noll.

– Helt okej, tycker jag. Vi kom till några halvfarliga lägen, sade Lars Krogh Gerson, försvarare i Norrköping, om sitt lags inledande halvlek i en pausintervju i Dplay.

Ogbus tolfte mål

Mjällby var laget som stod för målskyttet. I den 37:e spelminuten fick lagets skyttekung, Moses Ogbu, läget och chippade snyggt in den boll som betydde dussinet fullt i mål för Ogbu denna allsvenska säsong.

– Jag försöker bara hjälpa laget, så gott jag kan, sade Moses Ogbu till Dplay.

Även efter paus ägde Norrköping mycket boll, men anfallen landade oftast i att bollen spelades runt till man stötte på patrull i form av Mjällbyförsvarare.

När drygt tio minuter återstod att spela krutade Sead Haksabanovic på – men stolpe ut innebar att Norrköping inte hade stolpe in när man som mest behövde en medgångssituation.

Säkrade allsvensk plats

Mjällbys målvakt Carljohan Eriksson kunde, med hjälp av ett starkt spelande uteförsvar, hålla sin nolla intakt matchen igenom.

I matchens slutskede ökade Jacob Bergström på till 2-0. Nykomlingen från Blekinge hade redan före matchen, i praktiken, säkrat sitt allsvenska kontrakt.

– Det är skit. Vi kommer inte alls upp i nivån vi behöver göra. Det känns väldigt tungt för det är nu vi behöver vara bra. Vi har rätt mycket att jobba på för vi måste gå fullt om vi ska uppnå någon lycka den här säsongen, säger Eric Smith till Dplay. 

Nu är det klart även i teorin – Mjällby tillhör svensk fotbolls finrum även under den kommande säsongen.