Foto: Erik Mårtensson / Scanpix
 Foto: Erik Mårtensson / Scanpix

Skandalscener när IFK Göteborg firade seger

Publicerad

IFK-fansen stormade planen och firade mot Djurgårdens supporterläktare efter cupsegern.

I tumultet kastades en bengal in i djurgårdsklacken och en ordningsvakt skadades och tog sig mot huvudet.

– Nu gäller det att vakter och poliser håller isär supporterskarorna annars kan det här sluta på ett mycket tråkigt sätt, säger SVT:s kommentator Staffan Lindeborg.

Cupfinalen mellan IFK Göteborg och Djurgården gick till straffar på Friends arena.

När Pontus Farnerud avgjorde för IFK i den fjärde straffomgången utspelades obehagliga scener på nationalarenan.

Jublande Göteborgsfans stormade planen och firade mot Djurgårdsfansen.

– Det blir lite obehagliga scener på Friends arena nu. Djurgårdssupportrarna provoceras av Göteborgssupportrarna. Nu gäller det att vakter och poliser håller isär supporterskarorna annars kan det här sluta på ett mycket tråkigt sätt, säger Staffan Lindeborg i SVT.

Kastade in bengal

I samband med firandet kastades en bengal in i Djurgårdsklacken och djurgårdens fans var på väg in på planen.

Men ordningsvakter lyckades komma emellan och kunde avstyra ett potentiellt bråk.

En av vakterna tog sig mot huvudet efter situationen, leddes av planen och fick behandling av sina kollegor.

Göteborgsfansen drog sig sedan tillbaka och det hela lugnade ner sig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag