Foto: Mikael Sjoberg / OMBRELLO VIA GETTY IMAGES OMBRELLO
 Foto: Mikael Sjoberg / OMBRELLO VIA GETTY IMAGES OMBRELLO

"Skadorna i Peking gör mig ledsen"

Publicerad

UPPSALA. IFK Norrköping är i allra högsta grad en av kandidaterna till att utmana i toppen.

Men samtidigt har en skadevåg sköljt över klubben under försäsongen.

– Det gör mig ledsen. Skadorna som skett är utifrån saker som vi inte kunnat förutspå, säger Gustafsson.

Den årliga allsvenska upptaktsträffen arrangerades i Uppsala där spelare och ledare från samtliga allsvenska klubbar samlades för att prata snacka upp säsongen som väntar.

En av förhandsfavoriterna till att kriga om SM-guldet, IFK Norrköping, har fått en lysande start på säsongen och har avancerat till final i svenska cupen där succélaget Östersunds FK står för motståndet. Under upptaktsträffen stod det också klart att Östersunds FK får stå som hemmalag i cupfinalen som går av stapeln den 13 april på Jämtkraft Arena.

"Skadorna gör mig ledsen"

Norrköpings representanter på plats var tränaren Jens Gustafsson och Nicklas Bärkroth.

– Det känns bra inför allsvenskan. Vi är väl förberedda med en bra försäsong. Vi har jobbat metodiskt med vårt sätt att agera. Samtidigt har vi några som försvunnit i skador vilket är tråkigt.

IFK Norrköping har haft en prekär skadesituation under försäsongen. Simon Skrabb är borta i upp till åtta veckor på grund av en fotskada och Henrik Castegren har drabbats av en allvarlig knäskada som kommer hålla honom borta från spel i över ett år.

– Det gör mig ledsen, framför allt. De skadorna som skett är utifrån saker som vi inte kunnat förutspå i vår träning. Därför är det ledsamt att det drabbar spelarna. Henrik Castegren, 20, är borta mellan nio och tolv månader. Det är väldigt tråkigt, säger Gustafsson.

Hur ser du på anfallssituationen?

– Det ser helt okej ut. Vi har bredd i truppen där många spelare har fallenhet att spela anfallare. Niclas Eliasson och David Moberg Karlsson har egenskaper för spela anfallare också.

I faktarutan till höger kan ni se hur upptaktsträffen röstade och tippade allsvenskan 2017.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag