Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ska spräcka nollan – då får 17-åringen chansen

Jack Lahne väntas få chansen från start mot Sirius. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Det innebär att Henok Goitom bänkas igen. Foto: MAXIM THPRÉ / BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

AIK jagar säsongens första seger och mål mot Sirius.

Enligt uppgifter till SportExpressen ser Henok Goitom ut att bänkas för tredje matchen i rad – till förmån för Jack Lahne. Om inget oförutsett händer under söndagen startar 17-åringen på topp tillammans med Chinedu Obasi. 

– Det är en öppen konkurrenssituation, säger tränaren Rikard Norling.

AIK har två raka kryss i allsvenskan. På söndagen tar regerande mästarna emot serieledarna Sirius på hemmaplan som imponerat i inledningen av säsongen.

– Sirius inledning på säsongen imponerar. Jag tycker att de hittat en tydlighet i spelet och fått en bra känsla i gruppen. När man får en sådan här positiv spiral och dessutom har spelare som förstår nivån så kan det bli kraftfullt, säger Rikard Norling.

 

FÅ BÄST KOLL: Följ AIK Fotboll – direkt i Messenger 

 

”Styrkan ligger i deras lag”

Norling fortsätter:

– Elias Andersson har en fin fot och Philip Haglunds attityd, inställning och spel i straffområdet. Jag tycker just nu att styrkan ligger i deras lag, det gör helheten.

Vad tar ni med er från andra halvleken mot Norrköping?

– Jag tycker att vi sprang väldigt mycket i första halvlek för att de hade ett bra grepp på oss. Med tanke på det underlaget och att vi trots allt växer oss starka, hade det varit en hockeymatch med tre perioder, så hade vi nog växt från det lite till. Det var en skön känsla ur det fysiska perspektivet.

Norling: ”Öppen konkurrenssituation”

Enligt uppgifter till SportExpressen ser lagkaptenen Henok Goitom ut att bänkas igen.  Om inget oförutsett händer under söndagen kommer Rikard Norling att ställa upp med Jack Lahne och Chinedu Obasi på topp, flytta ner Tarik Elyounoussi i ”pocketrollen” och sätta Saku Ylätupa på bänken.

Panos Dimitriadis har haft en liten skadekänning, men hoppas kunna spela. Kan han inte det går sannolikt Daniel Granli in på hans position. AIK har fortfarande inte gjort mål i allsvenskan och Rikard Norling medger att det är något man reflekterar över.

– Det klart att det finns där. Vi har en nolla i den kolumnen vilket vi inte vill något annat än att göra något åt. Sedan har vi en nolla i den andra kolumnen vilket vi vill säkerställa att det fortsätter att vara på det sättet. Men vi måste jobba med båda delarna. 

Hur resonerar du kring startelvan, är du öppen att justera till Sirius-matchen?

– Vi är i en process just nu där vi har nya spelare som kommit in relativt sen och de pockar på en plats i startelvan. Parallellt med att göra maxresultat måste vi hitta slagkraftigheten och hur vi får ut max. Om det någonsin blir skrivet i sten så är det ganska långt ifrån att vara skrivet i sten just nu, det är en öppen konkurrenssituation.

AIK:s troliga startelva

Oscar Linnér 

---

Panos Dimitriadis 

Karol Mets 

Per Karlsson 

---

Daniel Sundgren 

Enoch Kofi Adu 

Tarik Elyounoussi 

Sebastian Larsson 

Rasmus Lindkvist 

---

Jack Lahne 

Chinedu Obasi 

LÄS MER: Goitom om petningen: ”Är självklart besviken”.