Ska sabba guldfesten: ”De har allt att förlora”

Se hela avsnittet av Expressen TV:s ”Guldrushen” inför sista omgången.
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Allsvenskans sista omgång stundar och allt ska avgöras.

Då ska Norrköping göra allt för att Djurgården inte ska få fira guld på Östgötaporten. 

– Det vill man absolut inte, säger Kalle Holmberg.

Mycket talar för att Djurgården vinner SM-guld i Norrköping på lördag när de gästar Östgötaporten i säsongens sista match. Men i hemmalaget vet man hur det känns när det gästande laget firar guld på ens egen hemmaplan, och det är ingenting man vill uppleva igen.

– Det är absolut inte roligt om de tar guld, när Malmö gjorde det fick vi springa in på slutsignal och hann inte tacka våra supportrar efter matchen. Så det är klart att vi inte vill att de ska ta guld på vår hemmaplan, det vill man absolut inte som fotbollsspelare, säger Kalle Holmberg. 

Samtidigt har IFK Norrköping fortfarande en fjärdeplats att spela om, en fjärdeplats som skulle kunna innebära Europa-kval beroende på vilka som vinner Svenska cupen nästa år.

– Det är klart att det är viktigt, det är guld som står på spel för Djurgården men vi har chansen på fjärdeplatsen och Sundsvall har en måstematch mot AIK som de kommer ge allt, säger Holmberg.

Holmberg: ”Det blir en grym match”

Skulle AIK förlora hemma mot Sundsvall i sista omgången och Norrköping vinna mot Djurgården tar de fjärdeplatsen på målskillnad.

– Vi kan inte tänka för mycket på att de kan ta guld utan vi måste fokusera på att vi måste vinna för att försöka ta fjärdeplatsen.

Vad tror du om matchbilden?

– De kan ju klara sig på krysset, men de kommer ju gå för att vinna så klart, det är lite tveksamt att gå för ett kryss i sista matchen. Men helt klart är att det blir en grym match, säger Holmberg och fortsätter:

– Jag tror det kommer vara lite nervositet i början, det tror jag absolut. De vet att vi är bra hemma och vi har en trygghet hemma med mycket folk på arenan och vi vill verkligen vinna. Så det är klart det kommer vara speciellt. Men Djurgården har allt att förlora, så det är press på dem.

”Deras spel passar för Europa”

Allt om Hammarbys målrekord – och chansen att ta SM-guld.