Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi ska vara nöjda ens med en poäng här”

Robin Söder klappas om efter sitt andra mål för matchen.Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

ÖREBRO/STOCKHOLM. IFK Göteborg hade 2-0 ledning borta mot Örebro med tio minuter kvar.

Men på stopptid gjorde André Calisir självmål fram till 2-2 och delad poäng.

– Sett till matchen som helhet förtjänar vi inte ens en poäng, säger en kritisk Blåvittränare Poya Asbaghi. 

IFK Göteborg har sålt Benjamin Nygren och tappat Patrik Karlsson Lagemyr till skadelistan.

Klubbens två bästa poängmakare för säsongen.

I deras frånvaro har i stället Robin Söder klivit fram som en frälsare.

Borta mot Örebro stod Söder för två fullträffar när IFK Göteborg fick med sig en poäng hem. 

I slutet av första halvlek trixade Sargon Abraham ner bollen i straffområdet och serverade Söder som rakade in ledningsbollen i bortre hörnet.

Sedan tryckte ÖSK på för en kvittering. Bland annat hade Martin Broberg ett rungande avslut, men ribban räddade Giannis Anestis i IFK-målet den gången.

Självmål räddade Örebro

Då, smått ologiskt sett till matchbilden, kom 0-2. 

Efter en tilltrasslad situation fick Sargon Abraham på en felträff som rullade fram till Robin Söder som kunde klacka in sitt andra mål för dagen fram till 2-0.

Då fick Örebro ett gyllene läge att komma tillbaka in i matchen.

ÖSK fixade straff, men Martin Broberg klev fram och sköt över.

– Vi har egentligen under hela min period här inte haft en uttalad straffskytt. Det handlar om att den som känner sig redo ska ta den. Det var en diskussion på planen och Broberg fick ta den, förklarar ÖSK-managern Axel Kjäll efter matchen.

Hemmalaget fixade dock en reducering via Jake Larsson i den 82:a matchminuten och ÖSK pressade vilt för en kvitteringsboll.

Den skulle också komma.

På tilläggstid nickade Agon Mehmeti mot mål och IFK:s mittback André Calisir fumlade bollen in i eget mål fram till 2-2.

– Det är helt otroligt. Matchen kändes nästan över, säger C Mores kommentator Anders Fredriksson.

Göteborg tappade tvåmålsledning – tappade poäng mot Örebro

Poya Asbaghi kritisk: ”Ska ens vara nöjda med en poäng”

IFK Göteborgs tränare var grymt besviken efter matchen.

– Jag är tudelad. Dels finns det en sida där vi ska vara ens nöjda med att få oavgjord i en sån här match. Det är kombination av att Örebro är bra och att vi gör en av våra sämre insatser i år. Vi har 2-0 och 2-1 med 20 sekunder kvar, det känns självklart som en förlust. Vi kunde kommit härifrån med tre ovärdiga poäng precis som ÖSK gjorde på Ullevi. När jag tittar på matchen i kväll ska jag analysera det. Örebro gör det fantastiskt bra, de gör det taktiskt bra och i sin speluppbyggnad. Jag tycker ändå att vi trots det ska göra en bättre prestation, säger Poya Asbaghi.

En nivåsänkning från tidigare under säsongen.

– Vi måste ta det extra hemjobbet och ta den extra metern när saker inte flyter på, jag tycker inte alla spelare gör det. Alhassan Yusuf och Robin Söder gör det, och vi hade behövt fler som dem i dag. Vi har tre avstängningar mot Falkenberg och måste prestera för att vinna den matchen, säger han.

”Kalldusch för oss”

August Erlingmark är inne på samma linje.

– Väldigt tungt. Det är väldigt tungt att släppa in två mål på bortaplan. Vi ska inte ge bort det på det här sättet.

Hur frustrerande är det att inte stänga matchen trots 2-0?

– Vi gör ingen bra match alls, vi kommer inte upp i nivå alls. Vi ska vara glada som kommer upp i 2-0, det är mycket som är fel. Om vi har det utgångsläget med 2-0 så ska vi kunna stänga matchen, det är inte en halvtimme kvar av matchen utan typ tio minuter. Vi tar felbeslut med bollen. Det är det som svider.

Örebros manager Axel Kjäll:

– IFK Göteborg har haft en fantastisk säsong. De har ett bra passningsspel vilket vi var förberedda på. Vi gör vår bästa hemmamatch i år men jag är väldigt besviken på resultatet. Jag tycker att spelarna gör det bra och agerar utifrån vår plan. Vi får 0-2 i en situation när vi går för ett mål, vilket blir en kalldusch för oss. En grym eloge till grabbarna som jobbar på trots att det är en tuff match, säger han.