Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Siriusspelaren tillbaka – efter skräcksommar

Simon Gefvert (vänster) är tillbaka efter en minst sagt tuff vår och sommar.Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Siriusspelaren hittades avsvimmad i sin lägenhet av flickvännen Adelisa Grabus.Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN
Adelisa Grabus, AIK.Foto: Bildbyrån
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: TV4

Han hittades avsvimmad i lägenheten av sin flickvän. 

Efter hjärt- och lungräddning, oändligt med tester, intensivvård och två månaders utevaro är Sirius Simon Gefvert nu tillbaka på planen.

– Då var man glad över att ens vara vid liv, säger Gefvert till TV4.

Det var i maj som Siriusspelaren Simon Gefvert stod hemma i lägenheten och genomförde en andningsövning. Plötsligt svimmade han av och hittades först senare på golvet av flickvännen Adelisa Grabus, även hon fotbollsspelare i AIK.

– Han låg medvetslös på golvet, helt blå i ansiktet och blå över hela kroppen. Han var också stel, som en sten, så min första tanke var: ”Okej, nu är det kört”. Men sedan ringde jag 112 och de bad mig att göra hjärt-lungräddning, så det var bara att sätta i gång med det. Efter tre-fyra minuter började han få kontakt med sig själv, då hans ögon började vara överallt och ingenstans. Då kände jag att det ändå fanns en chans, säger Grabus till TV4. 

Gefvert fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där en mängd tester genomfördes. Trots datortomografi, EKG, magnetröntgen på hjärta och hjärna samt mängder av andra prover har läkarna inte lyckats identifiera vad det var som orsakade skadan. 

”Glad över att ens vara vid liv”

Efter två månaders vila kunde Simon Gefvert påbörja sin resa tillbaka.

– Jag joggade lite vid sidan av och var framför allt på gymmet, men tog succesivt små, små steg. I slutet av augusti eller i början av september var jag sedan fysiskt i gång igen. Det har gått bra, men det har tagit lite tid och det får man också räkna med när man har varit med om något sådant här, säger han till TV4 och fortsätter:

– Det var så klart superroligt att få ett kvitto på att man är tillbaka och har kämpat sig igenom hela det här året och framför allt sommaren. Då var man glad över att ens vara vid liv, och när man fick stå och göra det (allsvensk debut), så kände man sig tacksam över att ha möjlighet att fortsätta spela och helt enkelt må bra. 

Simon Gefvert har stått för två allsvenska insatser under årets säsong – debut mot Häcken och ett inhopp mot IFK Norrköping.

TV: Saeid: ”Fick samtal med mordhot och rasism”