Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sirius vill värva Viktor Bergh från Norrby IF

Viktor Bergh.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Bergh under en träningsmatch mot IFK Göteborg.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Viktor Bergh, 22, kan vara på väg bort från Norrby.

Enligt uppgifter till SportExpressen, flera av varandra oberoende källor, försöker allsvenska Sirius värva spelaren som har ett utgående kontrakt i år.

Viktor Bergh, 22, värvades till Norrby inför säsongen 2020 från IK Brage. Sedan ankomsten till Boråsklubben har Bergh växt fram till en viktig spelare och haft en given startplats.

I fjol gjorde 22-åringen två mål och tre framspelningar på 28 matcher i superettan och hittills den här säsongen har Bergh lyckats göra ett mål på nio matcher för Norrby.

Som situationen ser ut för tillfället har spelaren ett kontrakt med Norrby som löper ut vid årsskiftet vilket betyder att han efter denna säsong är fri att byta klubb gratis.

Kan tappa kuggen

Nu riskerar Norrby att tappa wingbacken.

Allsvenska Sirius vill förstärka laget och enligt uppgifter till SportExpressen, flera av varandra oberoende, är Uppsalaklubben beredd att värva Bergh från Norrby. Parterna har inlett förhandlingar och samtalen kommer fortskrida under de närmaste veckorna.

Samtidigt har Norrby redan börjat förbereda för ett tänkbart scenario utan Bergh i laget och sonderar terrängen efter nyförvärv ifall 22-åringen lämnar, erfar SportExpressen.

Norrby ligger för tillfället på tiondeplats i superettan på elva poäng.

TV: Noa Bachner: Så slutar allsvenskan 2022