Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sirius vann mot ÖSK efter stökiga målet

Sirius-spelarna jublar
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Nordin Gerzic i Örebro deppar
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Det finns allsvenska mål som liknar Zlatan Ibrahimovic mål mot Grekland i EM-premiären 2008. 

Och så finns det allsvenska mål som mer liknar Petter Hanssons mål i samma match. 

Adam Stålhs 1-0 i Sirius 2-0-seger mot Örebro tillhör den senare kategorin. 

Zlatan Ibrahimovic satte 1-0 i mitten av den andra halvleken med ett välriktat skott från straffområdeskanten som letade sig upp i det bortre krysset. 

Men det är inte det som svensken minns från EM-premiären mot Grekland 2008. Det minnesvärda skedde några minuter senare. 

Mittbacken Petter Hansson sprang på en luftpastej, bollen träffade en grekisk försvarares bakhuvud, studsade på Hanssons benskydd, därefter på ett grekiskt ben, tillbaka på Hanssons knä och in i mål i vad som måste kallas ett av de minst vackra målen i svensk landslagshistoria. 

Adam Ståhls underliga segermål för Sirius

Drygt 11 år senare reste Sirius till Behrn arena för match mot Örebro. 37 minuter in i matchen skickar Sirius in ett långt inlägg från vänster. Det sveper över hela straffområdet fram till Karl Larsson på högerkanten. 

Han spelar snett inåt bakåt och det kommer ett avslut. Skottet är inte särskilt hårt, men Örebrobacken kan inte helt bryta bollen som stannar upp precis framför Oscar Jansson i Örebros mål. 

Philip Haglund kastar sig framåt, men kommer inte åt bollen, men det gör inte Jansson heller. I stället vräker sig en ÖSK-back fram för att rensa, men lyckas inte bättre än att träffa Adam Ståhl som ur en liggande ställning på något sätt får in 1-0 till gästerna. 

Allsvenskan 2019:s mesta Petter Hansson-mål hittills. 

Det målet blev segermålet. Den förre Örebroaren Mohammed Saeid säkrade Sirius seger med sitt 2-0-mål i andra halvlek.