Sirius vände och vann mot Mjällby

Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Omstart efter EM-uppehållet och nu med supportrar på läktarna.

Då vände Sirius sin tunga trend och tog lagets första seger sedan den 24 april.

– Det var en fantastiskt känsla. Det är klart man har väntat på publiken, de ger en annan tändning så när jag väl fick hoppa in hade jag bra tändvätska, säger Jacob Ortmark till Discovery+ efter 2–1 mot Mjällby.

Det var två lag med motsatta formkurvor som möttes under den strålande solen på Studenternas IP under söndagseftermiddagen.

Gästande Mjällby – som inledde säsongen tungt – avslutade vårens matcher starkt med två vinster och tre kryss medan hemmalaget Sirius å sin sida kunde titta tillbaka på en motsatt formkurva.

Uppsalalaget kryssade i premiären och vann sedan två raka matcher innan formen störtdök och man avslutade våren med två kryss och tre förluster.

Ovan målskytt gjorde första

I omstarten bjöd båda lagen på underhållande fotboll med chanser åt båda håll, men det var gästande Mjällby som inledde målskyttet efter en kvart och en minst sagt svettig trippelchans.

Siriusmålvakten David Mitov Nilsson styrde då först bort ett rappt skott men anfallet fortsatte varpå bollen nickades i ribban innan Mjällbybacken Eric Björkander till slut nickade upp den flipprande bollen i nättaket.

Det var Björkanders första mål för säsongen och man får väl kalla honom en hyfsat otippad målskytt då Mjällbybacken brukar stå för max ett mål per säsong.

Sirius trummade dock på med fin offensiv fotboll och kvitterade tio minuter senare.

Målskytt Christian Kouakou som därmed gjorde sitt femte mål för säsongen då han tog emot ett fint tajmat inlägg från Laorent Shabani med pannan och med kraft nickade in 1–1.

– Kul med ett mål men jag tycker att jag borde ha gjort minst två mål, konstaterade dock Siriusanfallaren missnöjt i pausintervjun med Discovery+-

Och i andra halvlek fortsatte Kouakou att visa starkt sug efter fler mål.

Allra närmast kom Siriusanfallaren strax efter paus men avslutade då precis utanför Mjällbymålets bortre stolpe och gömde huvudet i tröjan av frustration.

Det blev inga fler mål för Kouakou i den här matchen.

Inhopparen avgjorde

Han byttes ut i 81:a minuten, men det blev seger för Sirius, den första vinsten sedan den 24 april och den första på hemmaplan sedan den 18 april då inbytte Jacob Ortmark slog till med ett klassmål i slutminuterna av andra halvlek.

Siriusmittfältaren, som först inte fick bytas in på grund av felaktiga benskydd (!) kom till slut in på planen i 71:a minuten och drygt en kvart senare plockade han ner ett inlägg från Mohammed Saeid på bröstet och klippte till på volley med högern.

– Jag var galet sugen när jag väl fick hoppa in för det tog ju ett tag. Tydligen har jag fel benskydd, fast de har jag haft i tre säsonger men de var inte rätt i dag, säger en förvånad segerskytt (2–1) till Discovery+.

Ett riktigt vackert mål, Ortmarks tredje för säsongen, det första för honom på hemmaplan då han gjorde sitt första mål i Siriuströjan borta mot IFK Norrköping i premiären och det andra borta mot Hammarby den åttonde maj.

– Jag försöker leva i nuet, spela i nuet. Det har blivit tre må så här långt och förhoppningsvis ska jag göra fler mål för fler ska komma!