Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅNFoto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN
 Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅNFoto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
 Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅNFoto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN
 Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN

Sirius tvingas flytta nästa hemmamatch

Publicerad

Gräsmattan på Studenternas IP fick hård kritik efter matchen mellan Sirius och IFK Göteborg.

Nu flyttas lagets nästa hemmamatch - till Gävle.

Enligt UNT så spelas matchen mellan Sirius och Kalmar FF på Gavlevallen.

Sirius hemmapremiär mot Blåvitt var den första allsvenska fotbollsmatchen på Studenternas IP sedan 1974.

Det blev inte en hemmapremiär som fansen kommer att minnas med glädje. Sirius föll med 0-2 - och en av de största snackisarna efter matchen var Studenternas gräsmatta.

Eller snarare bristen på densamma.

Stora tuvor med gräs släppte över hela planen och påverkade spelet negativt.

Matchen flyttas till annan stad

På måndag väntar en ny hemmamatch för Sirius mot Kalmar FF, men den kommer inte att spelas på Studenternas.

Sirius gick själva under torsdagsmorgonen ut med planen hade granskats och att ett besked skulle komma under eftermiddagen.

Och enligt UNT så är Studenternas gräsmatta i för dåligt skick. Därför kommer matchen mellan Sirius och Kalmar att spelas på Gavlevallen i Gävle.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag