Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sirius spräckte KFF:s målnolla i allsvenskan

Jonathan Ring kvitterade för Kalmar.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Romario jagar Jacob Ortmark.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det blev oavgjort mellan den allsvenska inledningens två succélag.

Kalmar kvitterade kort efter att Sirius tog ledningen i andra halvlek och matchen slutade 1-1.

– Jag är missnöjd så klart. Vi åkte hit för att vinna matchen och vi lyckas inte med det, säger Kalmars Jonathan Ring i Discovery+.

Det blev en jämn första halvlek mellan två lag som kämpade om bollinnehavet på Studenternas.

Målchanserna var dock få och Jonathan Ring var närmast att spräcka nollan i matchen när han nickade strax utanför David Mitov Nilssons högra stolpe.

Målen kom i den andra halvleken.

I den 52:a minuten skulle Henrik Löfkvist nicka undan en djupledsboll men gjorde det inte bättre än att Mohammed Saeid kunde snappa upp den och placera in den bakom Lucas Hägg Johansson som hade klivit ut från sitt mål. Det var Kalmars första insläppta mål för säsongen.

Oavgjort mellan Sirius 

Kalmar kvitterade dock bara en minut senare när Sirius tappade bollen på egen planhalva och Jonathan Ring fick fri lejd mot mål och skruvade in 1-1.

Därefter skapades inte många fler målchanser och matchen slutade oavgjort. Sirius målskytt Mohammed Saeid var inte nöjd med att laget tappade sin ledning så snabbt.

– När vi leder med ett mål ska vi hålla det, framför allt på hemmaplan. Det ska inte få hända, säger Saeid i Discovery+.

Inte heller Kalmars målskytt är nöjd med resultatet.

– Jag är missnöjd så klart. Vi åkte hit för att vinna matchen och vi lyckas inte med det, säger Jonathan Ring i Discovery+.

”Skönt att kroppen höll”

Ring har haft skadeproblem i början av säsongen.

– Det var skönt att få 90 minuter och att kroppen höll. Det var det viktiga, sedan fick jag trycka in en boll också, säger han.

Både Sirius och Kalmar är obesegrade efter fyra omgångar i allsvenskan och står på åtta poäng.

– Vi fokuserar på en match i taget. Det är lite klyschigt att säga men vi har ett nytt spel och en ny tränare. Det tar tid men det känns som att det har gått ganska snabbt och det är bara att fortsätta jobba, säger Mohammed Saeid.