Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Simon Tibbling klar för holländska Groningen

Simon Tibbling. Foto: Suvad Mrkonjic

Nu är det klart. Simon Tibbling lämnar allsvenskan och Djurgården för holländska FC Groningen. Den holländska klubben bekräftar övergången på sin hemsida.

Simon Tibbling kommer att presenteras officiellt av sin nya klubb 16.15 i eftermiddag. Enligt Fotbollskanalen.se har Tibbling skrivit på ett fyraårskontrakt. 20-åriga Tibbling var nära Holland redan för fem år sedan. Då var det Ajax som var ute efter mittfältaren, som då spelade i Brommapojkarna. Men övergången sprack då klubbarna inte kunde komma överens om en prislapp för talangen.

Enligt uppgifter i Holländsk press tvingas Groningen betala upp till 15 miljoner för Simon Tibblings namnteckning. Tibbling hade två år kvar på sitt kontrakt med Djurgården.

Debuterade 2012

Istället skrev Simon Tibbling på för Djurgården 2012. Han gjorde sin debut i allsvenskan i juli samma år, i ett möte med IFK Göteborg. Totalt blev det tre säsonger i Djurgården. Under 2014 svarade Tibbling för ett mål och fyra assist. 20-åringen var också en del av det U21-landslag som skrällde och slog ut Frankrike i play-off till nästa sommars U21-EM i Tjeckien.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!