Silva på väg bort - tränar med division ett-klubben

Stefan Silva ser ut att lämna AIK inom kort.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Rikard Norling
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Stefan Silva är på väg bort från AIK. 

Nu tränaren anfallaren med samarbetsklubben Vasalund. 

- Vi för samtal om framtiden ska vara gemensam heller om vi ska hitta på något annat, säger sportchefen Björn Wesström. 

Stefan Silva värvades till AIK i januari 2018 men har haft svårt att övertyga Rikard Norling om att han ska vara en startspelare. Nu tränar han inte med AIK:s A-lag utan tränar i stället med samarbetsklubben Vasalund, som är nykomling i division I. 

Oense om rollen i laget

Hans framtid i AIK är oklar och enligt SportExpressens uppgifter är en av orsakerna att han inte tränar med AIK att han och tränaren Rikard Norling inte är överens om hans roll i laget. Silva ska också blivit frustrerad när han inte byttes in i matchen mot Jönköping Södra. 

”Vi för samtal om framtiden”

Efter matchen bestämdes det också att Silva skulle få ledigt några dagar och efter det har anfallaren inte tränat med AIK. Sportchefen Björn Wesström vill inte kommentera någonting angående hur situationen med Silva har uppstått, men medger att det inte är en optimal situation för någon av parterna. 

- Stefan tränar just nu med Vasalund, det är det som är status. Vi för samtal om framtiden ska vara gemensam eller om vi ska hitta på något annat. 

- Det är där vi är, säger sportchefen Björn Wesström. 

Varför tränar han med Vasalund?

- Äh, så som situationen och läget har blivit behöver vi som arbetsgivare se till så att han får organiserad fotbollsträning. Det är en mer passande miljö än att träna med vårt U19. 

Kan ni säga någonting om vad som hänt? 

- Det är uppenbarligen inte en situation som är som vi vill att den ska vara. Men vi får ta det när vi har löst den. Då kan vi prata om det. 

Men han letar aktivt efter en ny klubb?

 - Vi gör vad vi kan för att hitta en lösning, sedan får vi se vad den är.

Om Silva lämnar AIK kommer klubben att ta in en ersättare i anfallet. 


https://www.instagram.com/p/ButbmlYA5EM/