Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Siktar på landslaget – genom spel i AIK

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Fjolåret blev en besvikelse med bara åtta matcher i allsvenskan. I år vill Saku Ylätupa ha en nytändning i AIK – och han siktar högt.

– Jag vill göra det bra i AIK och komma med i Finlands EM-trupp, säger han.

Saku Ylätupa värvades till AIK från Ajax i fjol och kom med stora förväntningar på sig då en del förväntade sig att han direkt skulle fylla lucka efter Kristoffer Olsson.

I början på säsongen fick finländaren en del speltid men ju längre in i säsongen vi kom blev speltiden mindre. Totalt blev det åtta matcher i allsvenskan, varav två från start.

Nu vill Ylätupa ha en nytändning i AIK-tröjan. Mittfältaren känner att hans spelstil kommer mer till sin rätt i AIK:s nya 3-4-3-formation där han fått en friare roll.

– Det passar mig väldigt bra. Jag får mycket utrymme och har en lite friare roll än tidigare. Jag får mycket boll, kan röra mig mellan linjerna och får mer utrymme. Jag kan göra min grej. Vi känns mer offensiva nu, säger Ylätupa efter 1-1 mot Västerås.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Ylätupa fortsätter:

– Vi måste fortsätta jobba hår och bli vana vid det det nya spelet. Jag gillar det nya spelsättet, det är verkligen en stor skillnad jämfört med förra säsongen. Därför måste vi fortsätta nöta på det tills allt sitter.

Vad har du för förväntningar i år?

– Jag vill göra en väldigt bra säsong och komma med i Finlands EM-trupp. Det är min dröm och ambition, men nu fokuserar jag på att göra en bra säsong med AIK.

Var du nära att lämna AIK i vinter någon gång?

– Nej, det var jag inte.