Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det sätter ju mer press på dem”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Stekhett derby mellan Djurgården och Hammarby. 

Då vill Jón Gudni Fjóluson i Bajen förlänga den grönvita derbysviten. 

– Jag tycker vi är på gång och det bättre laget, säger mittbacken. 

Senast Hammarby och Djurgården möttes blev det seger för Hammarby och avancemang till final i Svenska cupen. I kväll är det dags för årets första allsvenska derby mellan Hammarby och Djurgården på Tele2 arena. 

– Det ska bli roligt att möta Djurgården. Det kommer bli en tuff match, men vi går självklart in för att vinna matchen, säger isländske mittbacken Jón Gudni Fjóluson.

Djurgården har inte vunnit mot Hammarby sedan sommaren 2018, vad är dina tankar om det? 

– Ja, det har varit en del snack om det, det sätter ju mer press på dom än på oss. 

För att?

– Nej, men för att de inte vunnit. Självklart är det mer press på dom då.

Fjóluson: ”Det måste vi förbättra”

Vad säger du om er inledning på de första sex omgångarna?

– Det känns bättre och bättre. Vi blir bättre och bättre hela tiden. Vi har haft en del problem med Corona-pandemin och haft spelare som drabbats. Sedan tycker jag att vi haft för stora skillnader i prestationerna under matcherna. Vi har haft bra perioder i 45 minuter, men sedan har de andra 45 minuterna varit dåliga. 

– Vi har haft svårt att hålla samma nivå i 90 minuter, det måste vi förbättra. Och sett till vår trupp finns det mycket mer att ta av. 

Hur ser du på ert samarbete i backlinjen hittills?

– Det har känts rätt bra, men samtidigt är det bara att erkänna att vi i backlinjen gjort misstag som vi inte är nöjda med. Det måste vi rätta till och det vet jag att vi kommer att göra. 

Hur ska ni stoppa Edward Chilufya?

– Vi har inte snackat om honom specifikt, men det är en jättebra spelare. Han har gjort det bra hittills och jag köper att lag försöker att stoppa honom. Men får vår del gäller det att vi fokuserar på vårt sätt att spela och gör det vi gjort hittills. 

– Då ska vi ha en bra chans att vinna. 

Vilka är favoriter skulle du säga?

– Då skulle jag säga att vi är favoriter. Jag tycker vi är på gång och om vi får till det är vi det bättre laget. Vi har bättre kvalitet helt enkelt.