Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ser inte bra ut – det får inte ske”

Hjärnsläpp av Tashreew Matthews, 20. 

Varberg-spelaren fick direkt rött kort efter att ha sparkat ner Jesper Karlström. 

– Det ser inte bra ut och det får inte ske, säger experten Robert Åhman-Persson i Dplay.

Djurgården inledde piggast men 0-0 stod sig.

Fram till matchminut 30. 

För då började hända grejer. 

Jesper Karlström och Tashreew Matthews hamnade i ordbråk och började grumla med varandra. Karlström sprang efter Tashreew som valde att sparka ner Dif-kaptenen. Djurgårdens spelare rasade mot domaren, som efter diskussion med linjedomaren valde att visa ut Matthews. Jesper Karlström å sin tur fick ett gult för situationen. 

Djurgården vann efter två röda kort

– Även om det är Karlström som börjar så får man inte göra så där. Det ser inte alls bra ut och det får inte ske. En sådan spark är inte okej, säger experten Robert Åhman-Persson i Dplay. 

I den andra halvleken ryckte domaren upp det röda kortet igen, när Jesper Nyholm stod för en våghalsig satsning. 

Djurgården vann matchen med 1-0. Stockholmsklubben hade inför den sista omgången en teoretisk möjlighet att nå Europaspel, men Häcken lyckades säkra en poäng mot Kalmar och tar den platsen. 

– Det var inte supersexigt detta. Vi kommer ut ganska bra, mycket nytt folk och det händer inte så mycket. Bollen flög runt, lite kontroll och så händer det ingenting förrän Matthews får en liten hjärnblödning. Han provoceras, sparkar på en motståndare och får rött. Sedan gör Djurgården ett kvalitetsanfall och det blir 1-0. Efter Djurgårdens röda trycker vi på lite och vi var en tåspets någongång att kvittera. Jag är mest glad för de unga spelarna som fick komma in och spela. Det ser fint ut inför nästa år, säger Jocke Persson.