Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Seon-Min Moon lämnar Djurgården

Seon-Min Moon lämnar Dif. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Patrik C Ã Sterberg / STELLA PICTURES

Seon-Min Moon lämnar Djurgården.

Mittfältaren bryter sitt kontrakt med klubben på grund av hemlängtan.

– Det har varit fantastiskt att spela inför Djurgårdens fantastiska publik, jag har aldrig spelat inför en bättre publik, säger han till klubbens hemsida.

 

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här! 

Seon Min-Moons succé i superettan med Östersund gav eko högre upp i seriesystemet.

Och för ett och ett halvt år sedan tog han också klivet upp till allsvenskan då han värvades av Djurgården. Men sydkoreanen har haft det svårt att slå sig in i såväl Pelle Olssons som Mark Dempseys startelva – och noterades för tio matcher i år.

Det blev också ett mål i allsvenskan – och det kom ironiskt nog mot Östersund, där han tillbringat flera säsonger.

Moon: "Jag har verkligen trivts"

Men nu meddelar Djurgården att den sydkoreanske yttern har spelat färdigt i klubben. Man har tillsammans med Seon-Min Moon kommit överens om att bryta hans kontrakt.

Anledningen? Hemlängtan.

– Jag var hemma i Sydkorea i somras och sedan dess har jag känt att jag vill komma hem igen. Men det har varit en väldigt bra tid i Djurgården. Jag har fått många nya vänner, haft bra lagkamrater, ledare och alla som finns i föreningen har varit fantastiska. Jag har verkligen trivts. Dessutom har det varit fantastiskt att få spela matcher inför Djurgårdens fantastiska publik, jag har aldrig spelat inför bättre publik. Det kommer jag att ta med mig, säger Moon till Djurgårdens hemsida.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

– Vi har diskuterat en del under hösten och Moon har förklarat att han har hemlängtan. Nu har vi bestämt att vi går skilda vägar och att han flyttar hem till Sydkorea där han kommer att försöka hitta en ny klubb. Han har störts av en del skador under året och inte kunnat nå upp till den nivå han har i sig som fotbollspelare, men han har varit en mycket omtyckt person i laget och i föreningen och vi önskar honom all lycka framöver, säger Andersson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!