Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Seon-Min Moon går till Djurgården från ÖFK

Foto: Per Friske

Seon-Min Moon och hans Östersund gör succé i superettan.

Nu tar han steget upp i allsvenskan och Djurgården.

– Vi har följt Moons utveckling och är mycket belåtna över att vi kunde få till denna lösning så snabbt, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Djurgården går som tåget i allsvenskan och har tolv raka matcher utan förlust.

Men efter att Haris Radetinac slitit av korsbandet och klubben sålt Martin Broberg till Örebro inom loppet av bara ett par dagar fanns hål att fylla i truppen.

Ett hål som nu fylls med den kvicke mittfältaren Seon-Min Moon som närmast kommer från Östersund i superettan.

– Vi har följt Moons utveckling och är mycket belåtna över att vi kunde få till denna lösning så snabbt. Vi tackar Östersund FK för ett gott samarbete, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Kan köpas loss

Seon-Min Moon kom till Östersund från Nike Academy 2012 och var en bidragande faktor till division klubbens avancemang till superettan som nykomlingar i division 1.

Djurgården och Östersund har kommit överens om ett avtal som sträcker sig över resterande del av säsongen samtidigt som Djurgården har en köpoption de kan utnyttja när säsongen är över.

– Jag är väldigt glad att Östersund och Djurgården kom överens. Det känns fantastiskt att få komma till ett allsvenskt topplag och jag har hört mycket gott om Djurgården och Tele 2 Arena där jag ser fram emot att få spela. Det här är ett väldigt bra nästa steg i min utveckling, säger Seon-Min Moon.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!