Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Sent självmål räddade AIK mot Norrköping

Publicerad

Efter att endast ha snittat ett mål per match i årets allsvenska har AIK värvat anfallare.
Nicolas Stefanelli har anslutit från Argentina.
Men det var backen Daniel Sundgren som fixade trean hemma mot IFK Norrköping.

– Ibland måste man ha tur, säger matchhjälten till C More.

Anfallsspelet har varit ett gissel för AIK under säsongen. 

Femton mål på femton matcher är ett blygsamt facit.

In kom nyförvärvet Nicolas Stefanelli som debuterade från start i elvan hemma mot IFK Norrköping, vilket SportExpressen kunde avslöja före matchen. 

Argentinaren fick dock vandra av planen mållös i dag, men fick beröm av tränaren Rikard Norling.

– Det är inte lätt att komma in så här i ny liga, ny kultur och leverera så pass bra matchen ut. Han orkar spela igenom matchen 90 minuter. En bra match att växa vidare på.

"Kroppen tar mycket stryk"

Tillställningen avgjordes sedan Norrköpings vänsterback Christopher Telo styrt in inspelet från Daniel Sundgren.

– Jag hade missat två lägen innan så det var jävligt skönt att sätta dit den. I bland måste man ha lite tur, sa en lycklig Daniel Sundgren till C More.

Syndabocken Telo, som tidigare under sommaren ryktades vara på just AIK:s radar över tänkta nyförvärv, är nedstämd efter matchen.

– Vi ska ner och täcka inlägget och så slår han den på mig så den styrs i mål. Det känns som att det är en på tusen att det ska bli just så. Det är så klart tungt, men man måste vara stark i de lägena. Man krigar och gör sitt bästa.

AIK ett tufft schema med många matcher på kort tid i och med spelet i Europa League. Sundgren försöker inte dölja det faktum att det tar hårt på spelarna.

– Både skallen och kroppen tar mycket stryk. Vi har spelat torsdag-söndag i tre veckor och det börjar kännas i benen.

Mitov Nilsson tillbaka efter skadehelvete

Norrköpings tränare Jens Gustafsson summerar.

– Vi börjar lite tufft, vi får ordning på det ju längre halvleken går och andra halvlek är helt okej. Där får vi i gång passningspelet bättre och har bättre attityd. Överlag krigar vi på bra hela matchen, men AIK skapar flest målchanser, även om de gör mål på en konstig sådan.

Största glädjeämnet för IFK Norrköpings del - målvakten David Mitov Nilsson var tillbaka i allsvenskan efter femton månaders frånvaro.

– Det känns så jävla skönt att få spela fotboll igen, även om det känns mindre kul efter matchen just nu, säger Mitov Nilsson i C More.

Resultatet innebär att AIK är ny tabelltvåa, sex poäng bakom Malmö FF. Därmed passerar de IFK Norrköping som ligger på tredje plats, en poäng bakom AIK.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag