Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var en chock – hann inte tänka så mycket”

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK

Djurgården gick mot sin första vinst mot Hammarby sedan hösten 2018. 

Men i den 80:e minuten kvitterade Hammarby genom Astrit Selmani. 2-2 målet blev hans första mål för Hammarby, men Selmani var inte helt nöjd. 

– Jag vill slå poängrekordet från förra säsongen, säger han efter matchen. 

Det blev en fartfylld match när Hammarby mötte Djurgården på Tele 2 Arena. När stockholmsderbyt blåstes i gång hade inte Djurgården vunnit mot Hammarby sedan hösten 2018, och hade en vinst mot Hammarby på de senaste 16 matcherna.

Matchens första mål lät vänta på sig, men i tilläggsminuterna på första halvlek bröt Kalle Holmberg sin måltorka när han sköt Djurgården till en 1-0 ledning. 

Kvitteringsmålet av Gustav Ludwigson kom kort inpå andra halvlek efter ett framspel av Astrit Selmani. 

Djurgårdens unga talang Hampus Finndell gav ledningen på nytt till Djurgården när han volleyprickade in 2-1 i den 57:e matchminuten. Därefter såg det länge ut som att Djurgården skulle bryta sin vinsttorka mot Hammarby, men i den 80:e matchminuten slog Astrit Selmani till och säkrade 2-2. 

Efter lång väntan – Selmanis bryter måltorkan

Kvitteringsmålet blev Selmanis första mål för säsongen i allsvenskan. Efter matchen berättar han om målet. 

– Jag drog till direkt när Amoo vann nickduellen. Det var sjukt att han vann den nickduellen, det var som han hade en studsmatta under fötterna. Jag ville egentligen inte vända mig om, men när jag gjorde det var han högst upp. Det var en chock. Jag hann inte tänka så mycket utan drog bara till, säger anfallaren. 

Var det den beslutsamheten du letat efter i avsluten?

– Nej, men det är just det. När jag får jobba med en och två touch i boxen är jag bäst. Det är skönt att få i gång målskyttet.

Även om Selmani tycker att det är skönt att målskyttet lossnat är han snabb att markera vart hans fokus ligger – framåt.  

– Jag vill göra så många mål som möjligt. Jag har fem poäng nu, men jag har i mig. Jag vill slå poängrekordet från förra säsongen.

Khalili hyllar Selmani: ”gjort mycket bra för laget”

Lagkamraten Abbe Khalili hyllar Selmani, och hans mål, efter matchen. 

– Jätteskönt för honom, det har suttit mycket i hands huvud tror jag men han har gjort mycket bra för laget. Det kommer bara fortsätta nu hoppas jag. Astrit är en duktig anfallare, det är en anfallare som jobbar hårt och skapar mycket lägen. Han gör mycket som inte syns. Målen kommer komma, säger han. 

Selmani berättar om stöttningen han har fått från laget under den mållösa tiden, och nu när måltorkan är över. 

– Allihopa har varit pushande och trott på mig. Det lönade sig i dag. Man märker att alla är glada för min skull i dag också. Det är mer jobbigt att folk frågor om det är jobbigt. Men som anfallare vill du göra mål. Alla vill göra mål, man kan liksom inte säga att mål inte räknas. Mål räknas hela tiden, säger han.  

Besvikna tränare i båda lagen: ”Det var många misstag”

Hammarbys första målgörare Gustav Ludwigson menar att det fanns chanser som laget, och han själv, borde ha tagit till vara på bättre. 

– Jag är besviken på min effektivitet. Jag borde gjort tre mål i dag och fem som lag. Det är väl lite som när vi mötte dem i cupen, då hade de tryck och inte fick dit det, och i dag borde vi vunnit och varit mer effektiva. Samtidigt vill jag vara nöjd att jag kommer till lägen så att jag inte hamnar på kanten för mycket. Det är bara göra mål nästa gång, säger han. 

Djurgårdens tränare Tomas Lagerlöf tycker att resultatet var rättvist. 

– Ett ganska rättvist resultat sett till matchbilden. Det var många misstag och det var en öppen fotboll. En del fina prestationer men som sagt en del fel också, säger han efter matchen. 

Hammarbys tränare Stefan Billborn är inte heller helt nöjd med sitt lags prestation på plan. 

– Det blir en ryckig match där jag tycker att vi skapar väldigt många målchanser. Åtminstone har vi många lägen till målchanser. Kul att se att vi har energi att springa för det blir mycket omställningar, sedan kanske inte huvudet var med oss hela tiden eftersom det är tredje matchen på kort tid, säger han. 

ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se