Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröt Bajens svit – efter chockmål

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Hammarby kryssade mot nästjumbon Östersund. 

Det var jämtarnas första poäng i allsvenskan sedan 22 maj.

– Det är surt, säger Hammarbys målskytt Astrit Selmani i Discovery plus. 

Solen sken över Jämtkraft Arena när Östersund tog emot Hammarby på söndagskvällen. Hammarby kom till spel med  Akinkunmi Amoo och Gustav Ludwigsson på bänken. Istället fick de yngre spelarna Axel Sjöberg och Williot Swedberg chansen från start.  

Hammarby hade inte förlorat sedan återstarten av allsvenskan. 

Det var en jämn inledning på matchen, men Hammarby kopplade senare greppet om matchbilden. Astrit Selmani hade ett skott i stolpen i den 13 minuten. 

Trots det så var det jämtarna som tog ledningen när Patrick Kpozo drog till direktskott på passning från Simon Kroon. 1–0-ledning för Östersund i halvtid. 

– Vi visar inte våra kvalitéer i dag, som ett lag måste vi spela bättre, säger Hammarbys anfallare David Accam i Discovery plus efter matchen. 

Accam var inblandad i ett bråk strax innan halvtid, som resulterade i tre gula kort, varav ett till honom. De andra två som blev varnade var Simon Kroon och Noah Sonko Sundberg i hemmalaget. 

Trippelbyte och kvittering 

I halvtid agerade Hammarbys tränare Milos Milojevic och bytte ut Axel Sjöberg och satte in den betydligt mer rutinerade Gustav Ludwigsson. En kvart senare genomförde de ett trippelbyte.

På ett inlägg nickade Björn Paulsen snett inåt bakåt och lurade ÖFK-försvaret en aning. På den bortre stolpen dök Astrit Selmani upp och volley-sköt från nära håll in kvitteringen till 1–1.

– Jag ser att inlägget kommer och när jag ser Björn är jag nästans säker på att han vinner den. Sedan måste man vara där, säger Astrit Selmani i Discovery plus. 

Han bjöd på ett blygsamt firande när han hämtade bollen och sprang mot mittcirkeln.

– Man vill vinna varje match, man vil göra mål och man vill fira, också, men när det finns tid kvar och står 1-1 så måste man fortsätta. 

Första poängtappet sedan omstarten 

Båda lagen hade några halvchanser att avgöra matchen, men det blev inga fler mål. Gladast för krysset torde vara Östersund som tog sin första poäng i allsvenskan sedan 22 maj och bröt sin fyra matcher långa förlustsvit. 

Fjärde juli var senast Hammarby tappade poäng när de kryssade mot Halmstad. I och med tappet missade de chansen att gå om Elfsborg i tabellen. 

– Det är klart att vi vill skapa mer, vi har fortfarande en bit kvar, det är surt, säger Selmani.