Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Selmani om Cifuentes: ”Han vill ha det på sitt sätt och jag på mitt”

Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Astrit Selmani bänkades i derbyt mot AIK. 

Nu berättar Bajenstjärnan om relationen till tränaren Marti Cifuentes. 

– Han vill ha det på sitt sätt och jag på mitt sätt, ibland krockar det bara, säger Astrit Selmani. 

Astrit Selmani gjorde succé i Varbrerg och värvades till Hammarby inför den förra säsongen. 

I år har Selmani däremot inte lyckats hitta nätet och i mötet med AIK så förpassade tränaren Marti Cifuentes Selmani till bänken till förmån för Mayckel Lahdo.

– AIK är välorganiserade. Milosevic är dominant i duellspelet och vi ville utnyttja bredden med två yttrar. Williot och Mayckel gjorde det mycket bra. Jag är nöjd med våra unga spelares insatser, säger Bajentränaren när han får frågan om beslutet efter matchen. 

”Jag säger vad jag tycker”

Efter matchen berättar Selmani att han och den nya tränaren inte alltid drar jämt.

– Jag säger vad jag tycker. På både gott och ont. Han vill ha det på sitt sätt och jag på mitt sätt. Ibland krockar det bara. Vi har inte alltid varit överens om allting. Så är det i alla yrken, säger Selmani. 

Han berättar att den aningen mer defensiva rollen som Cifuentes använt honom i inte passar honom fullt ut och att hans offensiva kvalitéer blivit lidande. 

– Det är klart. Det inte är kul att springa 90 procent defensivt och öppna enorma ytor till folk. Det krävs en del psyke, och jag är människa också och det tar på mitt psyke också. Jag kan ha yttrat mig och det är inte alltid bra att säga vad jag tycker, säger han. 

Får se vad som händer

Och yttra sig är något Selmani kommer att fortsätta göra. Precis som han tänker fortsätta bidra med sina styrkor på planen. 

– Jag kommer aldrig ändra mig. Det är det som tog mig till allsvenskan från första början. Jag har ett spelsätt. Mitt spelsätt är det jag har. Jag kommer inte kunna ändra det, det är svårt. Jag blir 25 nu. Jag vet vad mina kvalitéer är ska jag göra något annat blir jag en vanlig spelare i allsvenskan. Man måste veta vad man är bra på, säger Selmani. 

Anfallaren får även frågan om hur han ser på sin framtid i klubben. 

– Vi får se. Det händer allting något runt sommaren. Men mitt fokus ligger på de tre matcherna vi har kvar innan uppehållet. Sen får jag se vad som händer efter det. En liten semester kan man behöva också. 

Någon dialog med sportchef Jesper Jansson har han däremot inte. 

 – Jag gör mitt och spelar fotboll, säger anfallaren.