Selmani målskytt i Bajen-debuten

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
David Fällman.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Astrit Selmani slog till direkt för Hammarby. 

Anfallsvärvningen, som kostade närmare åtta miljoner kronor när han värvades från Varberg, behövde 35 minuter på sig för att göra sitt första mål för sin nya klubb. 

Träningsmatchen mot Akropolis slutade 3-3. 

– Det var lite ”Pippo” Inzaghi över målet, säger Selmani. 

Hammarby startade upp säsongen 2021 med en träningsmatch mot Akropolis under onsdagseftermiddagen. Matchen spelades på Tele2 arena och Hammarby kom till spel med ett mixat lag, där tränaren Stefan Billborn matchade en elva i den första halvleken och en helt annan i den andra. David Fällman, Imad Khalili, Gustaf Ludwigson och Aimar Sher saknades för hemmalaget och därför så hade laget kompletterats med spelare från samarbetsklubben IK Frej. Akropolis inledde piggast i den första halvleken och gjorde 1-0 genom Andrew Stadler. Hammarby kvitterade i slutet av den första genom Jusef Erabi. Akropolis fortsatte att störa Hammarby och satte 2-1 i den andra halvleken, där Hammarby bytte ut hela startelvan. 

Akropolis kvitterade sent

I den 80:e minuten presenterade sig nyförvärvet Astrit Selmani Han slog in ett inlägg från vänster och satte kvitteringen till 2-2 i den 79:e minuten. Hammarby såg också ut att gå mot segern när Vladimir Rodic satte 3-2 med några minuter kvar att spela. Men Akropolis lyckades kvittera bara sekunder senare, när Oscar Pettersson satte slutresultatet till 3-3 i den 87:e minuten. 

– Det var lite ”Pippo” Inzaghi över målet. Jag ser att bolllen kommer på djupet och tar en maxlöpning. Jag drar lite i mittbacken så att han kommer bakom mig och sedan är det bara att vara först på bollen. 

– Jag snappade upp tidigt att det skulle bli något farligt och jag hann dit vid första stolpen, säger han. 

Vad säger du annars om matchen?

– Nej, det är nytt för allihopa, nya spelare och alla vill visa. Vi gasade full fart framåt och glömmer att hålla i bollen ibland. Vi har sagt att vi ska gasa från början och spelet får komma lite därefter. Vi ska vara bra i Svenska cupen, det är det som gäller. Kan vi bara täta till lite bakåt så tror jag det kommer att bli bra. 

Fällman på väg till Norge

SportExpressen har tidigare avslöjat att David Fällman är på väg att säljas till en norsk klubb. Förhandlingar pågår och det var också på grund av det som mittbacken inte spelade i dag. 

– Ja, så är det. Han har kört på som fan i veckan, men hade en önskan om att inte spela här. Då tog vi inte ut honom.

– Vi får se vad som händer, han kan kanske blir kvar också, säger tränaren Stefan Billborn.